Yleensä tällaisissa tapauksissa vaihe on lukittu tuntikirjauksilta, jolloin sille ei voida kirjata tunteja, eikä sitä sen vuoksi näytetä tuntia kirjatessa tuntikirjaussivulla projektilistauksessa. Vaiheen avaamiseksi projektipäällikön tai pääkäyttäjän tulee käydä avaamassa projektin Projektisuunnitelma-välilehden kautta vaihe tuntikirjauksille, kohdasta Vaiheet. Tämä onnistuu klikkaamalla halutun vaiheen kohdalta löytyvää punaista lukko-ikonia siten, että se vaihtuu vihreäksi. Tämän jälkeen vaiheelle voi kirjata normaalisti tunteja.