Yksiköitä voidaan käyttää raportointi tarkoituksiin, jotta voidaan allokoida kuluja ja liikevaihtoa eri yksiköille. Käyttäjille määritetään yksiköt ja oletuksena projektit kuuluvat sen luoneen käyttäjän yksikölle.

Valitse Asetukset > Organisaatio > Yksiköt muokataksesi yksikköasetukset haluamaksesi.

Yksikköhierarkia (lisäosa)

Organisaatiohierarkiaa käytetään erottamaan ja järjestämään yrityksesi segmentit, kuten sisäiset osastot, liiketoimintayksiköt, kansainväliset osakkeet tai tytäryhtiöt.

Kun lisäosa on käytössä, se korvaa perinteisen yksikkö luettelon. Organisaatiohierarkian avulla voit siirtää yksiköitä puumaisessa rakenteessa mallintaaksesi yrityksesi liiketoimintarakennetta. Voit samalla määrittää myös muita tietoja kuten Logot, Pankkitilit, Y-tunnukset ja Laskunumerot yksikköjen erottelemiseksi.

Yksiköiden hallinnointi

Valitse Asetukset > Organisaatio > Yksiköt aloittaaksesi.

Napsauta nimeä, jos haluat Muokata olemassa olevia tietoja tai siirrä yksikköä hierarkiassa (Kuuluu -pudotusvalikon avulla). Vie hiiri yksikön päälle nähdäksesi Poista käytöstä ja Poista-kuvakkeet. Huomaathan, että joissain tapauksissa olemassa olevaa liiketoimintayksikköä ei ole mahdollista poistaa tietojen eheyssyistä. Poista käytöstä piilottaa yksiköt puunäkymästä, mutta ei poista niitä kokonaan. Tätä toimintoa voidaan käyttää yksiköissä, jotka on suljettu, myyty tai muuten poistuneet käytöstä.

Poistetut yksiköt kohdistetaan myyntitöihin ja projekteihin, jos niitä luova henkilö kuuluu piilotettuun yksikköön. Käytöstä poistetut yksiköt eivät kuitenkaan ole enää valittavissa.

Luo uusi yksikkö tai yritys

Tarpeistasi riippuen voit joko luoda uuden yrityksen (jolla on oma Y-tunnus, kuten tytäryhtiöt) tai uuden yksikön (sisäiset osastot, liiketoimintayksiköt).

Yksiköissä Nimi on ainoa pakollinen kenttä ja muut tiedot otetaan emoyksiköstä, ellei niitä ole erikseen annettu.

Yritykselle Nimi ja Y-tunnus ovat pakolliset kentät. Tänne kannattaa lisätä myös laskun, tarjouksen ja matkalaskun PDF-tiedostoissa käytetty yrityksen logo ja alatunniste. Käytä alatunnisteen tägejä hakeaksesi tietoja yrityksen tiedoista, kuten Yksiköistä (yrityksen nimi), Osoitteesta ja Y-tunnuksesta.

Alatunnisteen vapaa teksti editori tukee seuraavia muotoiluasetuksia:

• Neljä eri tekstikokoa: Otsikko 1, otsikko 2, normaali ja pieni
  • Lihavointi, kursivointi ja alleviivaus
  • Numero- ja valintalista

Kuinka käyttää yksiköitä?

Jokainen uusi myyntityö ja projekti liitetään automaattisesti sen luoneen henkilön yksikköön, mutta sitä voidaan tarvittaessa muuttaa Projektin Asetukset alta.

Tietyt myyntityöhön/projektiin liittyvät tiedot, kuten Kieli, Valuutta, Muotoilu, Y-tunnus, Laskun numerointi, Laskutusosoite, Logo ja laskun Alatunniste, haetaan yksiköstä. Jos näitä tietoja ei anneta yksikölle, ne otetaan Emoyksikön tai Yrityksen tiedoista.

Yrityksiä ja yksiköitä voidaan käyttää raportointi tarkoituksiin, jotta voidaan allokoida kuluja ja liikevaihtoa eri yksiköille. Esimerkiksi myyntiennusteita, resurssien allokaatioita ja projektien laskutusta voidaan käyttää eri yksiköiden tulevaisuudennäkymien ja edistymisen vertailuun.

Jokaisen yksikön tulee kuulua joko organisaatioon tai yritykseen. Käyttäjille määritetään yksiköt ja oletuksena projektit kuuluvat sen luoneen käyttäjän yksikölle. Yrityksillä voi olla myös omat laskujen asetukset.