Voit luoda uusia projekteja ylänavigaation kautta valitsemalla Uusi > Projekti tai klikkaamalla Projektit-osiota sivunavigaatiossa.

Valuuttaa ei voi muuttaa sen jälkeen, kun uusi projekti on tallennettu, joten jos käytät useita valuuttoja (Monivaluutta-lisäosa vaaditaan) tulee oikea valuutta valita projektin luonnin yhteydessä.

Sisäiset projektit

Voit luoda sisäisiä projekteja yrityksesi omalle, sisäiselle asiakaskortille. Sisäisten projektien ja asiakasprojektien projektikorteilla on muutamia eroavaisuuksia:

• Sisäisillä projekteilla ei ole Myynti-välilehteä
  • Sisäiselle projektille ei voi luoda laskutettavia tunteja tai maksueriä
  • Sisäisen projektin Taloustiedot-välilehdelle voi syöttää ainoastaan kuluja
  • Sisäistä projektia voi käyttää projektipohjana vain toiselle sisäiselle projektille

Aikakirjauksia voidaan lisätä vain sisäisille projekteille.

Voit luoda uuden sisäisen projektin Severan ylänavigaation kautta, asiakas- tai projektiyhteenvedon kautta, tai yrityksesi asiakaskortin kautta. Luodaksesi sisäisen projektin, siirry ylänavigaatioon > Lisää uusi > Projekti > Sisäinen projekti > täytä tiedot ja Tallenna.

Yrityksesi asiakaskortin löydät esimerkiksi asiakasyhteenvedon kautta. Tunnistat asiakaskortin siitä, että sen valintaruutu on harmaana.

Sisäisiä projekteja ei voi muuttaa jälkikäteen asiakasprojekteiksi.

Asiakasprojektit

Voit luoda uuden asiakasprojektin Severan ylänavigaation kautta, asiakas- tai projektiyhteenvedon kautta, tai suoraan asiakaskortin kautta. Luodaksesi asiakasprojektin, siirry ylänavigaatioon > Lisää uusi > Projekti > Asiakasprojekti > täytä tiedot ja Tallenna.

Tallennuksen jälkeen sinut ohjataan suoraan projektikortille. Voit muokata projektin asetuksia tai lisätä aktiviteetteja ja muistiinpanoja. Kaikki projektille linkitetyt aktiviteetit näkyvät Aktiviteetit -osiossa, jossa voit myös helposti muokata niitä. Myynti-välilehdellä voit myös helposti tarkastella projektille lisättyjä tarjouksia ja tiedostoja, sekä lisätä uusia tarvittaessa.

Mikäli poistut projektilta, pääset sille takaisin klikkaamalla projektin nimeä missä tahansa järjestelmän kohdassa. Ylänavigaation Historia-painikkeesta pääset myös nopeasti viimeisimpiin 10:een paikkaan, joissa olet käynyt.

Projektikortti

Projektikortti on jaettu viiteen eri välilehteen:

• Myynti: Myyntien edistymiseen liittyvät tiedot ja projektin aktiviteetit.
  • Projektisuunnitelma: Projektin vaiheet, työtunnit ja niiden arviot sekä aikataulut.
  • Kollaboraatio: Projektin muistiinpanot ja projektitehtävät Kanban-taulukossa.
  • Taloustiedot: Projektin hinnoittelu, maksuerät ja kulut sekä taloustiedot.
  • Projektin asetukset: Projektikohtaiset asetukset, kuten oletuslaskutusasetukset ja yleisasetukset.

Näkymän yläreunassa näytetään projektin nimi, numero sekä projektipäällikkö. Asiakkaan nimi näytetään linkkinä projektin nimen alapuolella, joten voit siirtyä projektikortilta helposti asiakaskortille. Projektin kuvaus voidaan näyttää ja piilottaa. Tarkastellessasi kuvausta näet myös milloin projekti on luotu ja kenen toimesta. Jos projektia on päivitetty, se näytetään myös tässä kohdassa.

Projektin tila voidaan asettaa erillisestä valikosta Projektipäällikkö-asetuksen vierestä. Mikäli projektin tila on valittu, näet tilan nimen suoraan, mutta mikäli haluat nähdä kuvauksen, täytyy tila avata klikkaamalla.

Jos projekti täytyy sulkea tai poistaa, löydät valinnan Luo lasku -painikkeen oikealta puolelta.

Et voi poistaa projektia jolla on työtunteja, aktiviteetteja, maksueriä tai muita kuluja, tarjouksia tai laskuja.

Voit helposti laskuttaa projektin klikkaamalla Luo lasku -painiketta. Painikkeessa näkyy laskutusta odottavan summa. Mikäli projektilla ei ole vielä mitään laskutettavaa, voit luoda painikkeesta uuden vedos-laskun ja lisätä laskurivit laskulle manuaalisesti.

Pakolliset lisäkentät projekteille

Pakollisten lisäkenttien avulla voit määrittää haluamasi tiedot pakollisiksi projektin luomisen yhteydessä. Luo omia lisäkenttiä Asetuksissa ja aseta ne pakollisiksi projekteille.

Lisäkentät ovat saatavilla Platinum ja Enterprise -versioissa.

Kun luodaan projekti ylävalikosta tai Projektien yhteenveto -näkymästä, pakolliset kentät tulee täyttää jotta projektin tallentaminen onnistuu. Kun myyntityö merkitään voitetuksi ja se vaihtuu projektiksi, avautuu pop up -ikkuna jonka kautta pakolliset kentät voidaan täyttää.

Mikäli et tiedä, mitä kenttiin tulee täyttää, ikkunan voi sulkea myös täyttämättä tietoja.

Jos luot pakollisen lisäkentän, se näkyy pakollisena kaikissa projekteissa. Löydät kaikki projektit, joista puuttuu pakolliset tiedot, joko käyttämällä Projektien yhteenveto -näkymää tai Projektit-raporttia. Yhteenvetonäkymän projektilistauksessa, projektin nimen viereen ilmestyy pieni ikoni, mikäli pakollisia tietoja puuttuu. Viemällä hiiren ikonin päälle, näet puuttuvat tiedot. Ikonia klikkaamalla saat auki pop up -ikkunan ja voit täyttää puuttuvat tiedot. Voit tarkastella puuttuvia tietoja myös raportoinnin kautta, siirtymällä Raportit > Raportin luominen > Projektit, ja avaamalla Työt-raportin.

Käyttämällä suodatinta, Sisältää täyttämättömiä pakollisia lisäkenttiä, voit rajata listaa projekteihin, joista puuttuu pakollisia tietoja. Nähdäksesi helposti, mitä tietoja puuttuu, lisää Täyttämättömät pakolliset lisäkentät -arvo raportille.