Severa on järjestelmä, jota käytetään normaalisti mistä tahansa internetistä. Joissakin yrityksissä tietosuojakäytännöt eivät salli tätä ja vaatimuksena on, että työntekijät voivat käyttää Severaa vain luotetuista IP-osoitteista. Kun Tietoturva-lisäosa on käytössä, yritys voi luoda sallittujen IP-osoitteiden listan Severaan ja näin ollen estää pääsyn muista IP-osoitteista. Rajoitukset vaikuttavat myös integraatioihin (API) ja mobiilikäyttöön. IP-osoitteet voivat olla joko IPv4- tai IPv6-muodossa, ja ne tulee syöttää muodossa "x.x.x.x" (esim. 192.168.0.100).

Tietoturva-lisäosa on saatavilla Enterprise -versiossa.