Visma Movenium on rakennusalan suosituin työmaa- ja työajanseurantajärjestelmä, jonka ansiosta työmaalla voidaan luopua papereista ja exceleistä.

Visma Movenium tarjoaa työmaakohtaisia työkaluja, kuten veroraportointia, AVI-raportointia ja palkkahallintaan. Tarjolla on myös laajat yhteydet taloushallinnon järjestelmiin.

Severan ja Visman Moveniumin integraatio mahdollistaa reaaliaikaisen projektien ja liiketoiminnan hallinnan Severassa. Projektikohtaiset tiedot kirjataan ylös Visma Moveniumilla, josta hyväksytyt kirjaukset siirtyvät automaattisesti Severan projektinhallintaan.

Tiedot kohdistuvat automaattisesti oikeisiin projekteihin, mikä mahdollistaa projektien ja kustannusten reaaliaikaisen seurannan. Voit hallita koko rakennushanketta myynnistä laskutukseen perustuen luotettavaan tietoon.

Miten Moveniumin integraatio aktivoidaan

Severan pääkäyttäjä voi aktivoida Visma Movenium integraation käyttöön Laajennukset kautta (Laajennukset > Muokkaa ominaisuuksia > Integraatiot).

Aktivoimalla integraation Laajennukset kautta, myös REST API aktivoidaan ja Movenium saa tiedot integraation avautumisesta automaattisesti.

Tämän jälkeen sinun tulee luoda REST API tunnukset ja toimittaa ne (Client ID ja client secret) Moveniumille. Tarvittavat API-scopet integraatioon ovat:

• Aktiviteetit: Luku, Kirjoitus, Poisto
  • Asiakkaat: Luku, Kirjoitus, Poisto
  • Käyttäjät: Luku, Kirjoitus, Poisto
  • Matkat: Luku, Kirjoitus, Poisto
  • Organisaatio: Luku, Kirjoitus, Poisto
  • Projektit: Luku, Kirjoitus, Poisto
  • Tunnit: Luku, Kirjoitus, Poisto

Kun integraatio kytketään päälle niin alla olevat tiedot haetaan ensin Severasta Moveniumiin. Varsinainen siirto tehdään Moveniumin Integraatiot -osiossa manuaalisesti.

1. Severan Yksiköt haetaan Moveniumiin Ryhmäksi (nimi).
  2. Severan Projektit haetaan Moveniumiin Projekteiksi.
  3. Severan Vaiheet haetaan Moveniumiin ja hierarkia puun viimeiset vaiheet lisätään Moveniumiin Aliprojekteiksi.
  4. Yksikön käyttäjät lisätään projektin vaiheen jäseneksi, jotta tuntien kirjaaminen onnistuu.
  5. Severan Työlajit haetaan Moveniumiin Tehtäviksi.
  6. Määritetään manuaalisesti matkakulut/palkkalajit molempiin järjestelmiin.
  7. Define overtime classes / salary types for both systems manually.