Tarjouksen hyväksymisen jälkeen voit luoda erityyppisiä projekti- sekä laskutussuunnitelmia tarjoukseen perustuen. Klikkaamalla tarjouksella nuolipainiketta Sulje-painikkeen vieressä, pääset valitsemaan halutun vaihtoehdon.

Voit hyödyntää tarjousta monella tavalla projektisuunnitelman luomisessa. Riippuen tarpeestasi, voit voit luoda projektisuunnitelman käyttäen välisummia, tarjouksen rivejä tai molempia luodaksesi projektille vaiheita.

Laskutussuunnitelman luontinäkymässä voit määrittää projektin laskutuksen perustuen tunteihin tai maksueriin. Maksuerien osalta valittavana on seuraavat valinnat:

• Maksuerät perustuen välisummiin,
  • Yksittäiset rivit tai
  • Perustuen prosentuaaliseen arvoon.

Laskutussuunnitelman luonti tarjouksesta

Kun asiakas on hyväksynyt tarjouksen, voit helposti luoda siitä laskutussuunnitelman käyttäen tarjouksen rivejä pohjana. Aloittaaksesi projektisuunnitelman teon, avaa myyntityö, jolla on voitettu tarjous. Klikkaa Siirry luomaan laskutussuunnitelma painiketta Sulje ja siirry myyntityölle -painikkeen vierestä.

Vasemmalla näet tarjouksen esikatselun ja oikealla puolella näet valinnat, miten laskutussuunnitelma voidaan luoda. Valittavana on kaksi vaihtoehtoa:

• Tuotteet erikseen, tunnit hinnaston mukaisesti: Käytä tätä vaihtoehtoa silloin, kun laskutus perustuu sekä tunteihin, että maksueriin. Tällä valinnalla tunnit saavat hinnan hinnastosta ja maksuerät laskutetaan erikseen.
  • Maksuerinä: Valitse tämä silloin, kun tunnit ja välisummat halutaan laskuttaa maksuerinä:
    • Käyttäen välisummia ja tuotteita
    • Käyttäen tunteja ja tuotteita

Sinun ei tarvitse valita kaikkia tarjouksen rivejä mukaan laskutukseen. Voit poistaa rivin tai välisumman klikkaamalla sitä. Kaikki muokkaus vaihtoehdot löydät projektin Taloustiedot-välilehdeltä.

Voit palata takaisin myyntityölle klikkaamalla Peruuta-painiketta. Jos sinun tarvitsee vielä muokata tarjousta ennen projektisuunnitelman tekemistä, pääset palaamaan sinne valitsemalla Palaa tarjoukselle, jonka löydät Luo vaiheita -painikkeen vierestä.

Projektisuunnitelman luonti tarjouksesta

Kun asiakas on hyväksynyt tarjouksen, voit helposti luoda siitä projektisuunnitelman käyttäen tarjouksen rivejä pohjana. Aloittaaksesi projektisuunnitelman teon, avaa myyntityö, jolla on voitettu tarjous. Klikkaa Siirry luomaan projektisuunnitelma painiketta Sulje ja siirry myyntityölle -painikkeen vierestä.

Vasemmalla näet tarjouksen esikatselun ja oikealla puolella näet valinnat, miten projektisuunnitelma voidaan luoda. Valittavana on kolme vaihtoehtoa:

• Vaiheet välisumma-riveistä: Jos tarjouksella on käytössä välisummia, voit lisätä ne projektille vaiheiksi.
    • Työmääräarvio lasketaan välisummille, joille on lisätty tunteja ja määrä on kaikkien tuntien yhteismäärä.
    • Maksuerille arvio on 0 ja sitä voidaan muokata myöhemmin projektin projektisuunnitelma-välilehdellä.
  • Vaiheet tunti-riveistä: Jos olet lisännyt työtunteja, voit lisätä ne projektille vaiheiksi.
    • Työmääräarvio perustuu tarjoukselle lisättyjen tuntien määrästä.
  • Vaiheet välisumma-riveistä, alivaiheet tunti-riveistä: Voit lisätä sekä välisummat että työtuntirivit.

Sinun ei tarvitse valita kaikkia tarjouksen rivejä mukaan laskutukseen. Voit poistaa rivin tai välisumman klikkaamalla sitä. Poistetut rivit ja välisummat voidaan lisätä myöhemmin projektille samalta tarjoukselta. Kaikki muokkaus vaihtoehdot löydät projektin Taloustiedot-välilehdeltä.

Voit palata takaisin myyntityölle klikkaamalla Peruuta-painiketta. Jos sinun tarvitsee vielä muokata tarjousta ennen projektisuunnitelman tekemistä, pääset palaamaan sinne valitsemalla Palaa tarjoukselle, jonka löydät Luo vaiheita -painikkeen vierestä.