matkakulut ovat kustannuksia, jotka aiheutuvat työmatkoista. Matkakulut on luokiteltu Kilometrikorvauksiin, Päivärahoihin ja Muihin matkakuluihin. Kuluokat voivat sisältää erilaisia tietoja sekä erilaisia merkintämuotoja.

Matkakulutyyppien hallinnointi

Asetukset > Työaika-, matkakulu- & tuoterekisterit > Matkakulutyypit alta voit hallinnoida matkakulutyyppejä. Voit lisätä uusia tai muokata olemassaolevia tarpeen mukaan.

Matkakuluihin tehdyt muutokset astuvat heti voimaan esimerkiksi tehtäessä vuosittaisia muutoksia kilometrikorvauksiin tai päivärahoihin. Varmista ennen muutosten tekoa, että kaikki käyttäjät ovat kirjanneet matkat Severaan. Tällöin kaikki uudet kirjaukset saavat oikean kuluhinnan.

Voit hallinnoida matkakulujen yksikköhintaa valitsemalla Asetukset > Hinnoittelu > Hinnasto.