Liittymän avulla voidaan siirtää myyntilaskut, myyntireskontra, tuoterekisteri, ostolaskut ja projektit Severasta eFinaan. Liittymä mahdollistaa myös Matkalaskujen siirron Severasta eFinaan.

Rajapinnan teknisen toteutuksen on tehnyt Administer Oy käyttäen Severa SOAP APIa. Severan ja eFinan välisen rajapinnan käyttötuen tarjoaa Administer.

Laskujen lähetys toimii siten, että Severaan määritetään laskun tila esim. Odottaa siirtoa eFinaan, josta laskut haetaan automaattisesti eFinaan. Kun lasku on siirretty eFinaan, laskun tila muuttuu Severassa automaattisesti siirretyn laskun tilaan.

Takaisin ylös

Huomio ennen aloittamista

• Asiakkaalla on oltava sopimus Administerin kanssa eFina-liittymän käytöstä
  • Severan pääkäyttäjä voi aktivoida eFina-liittymän Severasta kohdasta Rattaan kuvake > Tilaus > Integraatiot > eFina.
  • Sovi laskuaineiston siirtoaika Severasta eFinaan Administerin kanssa.
  • Sovi matkalaskuaineiston siirtoaika Severasta eFinaan Administerin kanssa (Severassa oltava käytössä Matkalaskut-lisäosa).

Takaisin ylös

Käyttöönotto

1. Kytke käyttöön API-parametri Verkkolaskuosoitetiedot asiakkaalle

• Klikkaa rattaan kuvaa > Asetukset > Yritystiedot
  • Avaa API-parametrit -kohta
  • Valitse verkkolaskutustiedot asiakkaalle ja tallenna asetukset

2. Luo API avain. Ohje API-avaimen luomiseen. API avain tarvitaan tietojen siirtoon Severan ja eFinan välillä. Huomaathan, että api käyttäjällä tulee olla pääkäyttäjän oikeudet.

3. Muokkaa Severan tuotteille sama tuotekoodi kuin eFinassa käyttämäsi tuotekoodi. Muussa tapauksessa Severan tuotteet päivittyvät sellaisenaan eFinaan (eli mikäli Severassa oleva tuote on ilman tuotekoodia, tuote viedään eFinaan myös ilman tuotekoodia).

• Siirry Rattaan kuvake > Asetukset > Työaika-, matkakulu- & tuoterekisterit > Tuotteet
  • Klikkaa tuotetta muokataksesi sen tietoja
  • Anna tuotteelle koodi

4. Muokkaa Severassa käyttämäsi työlajit ja työlajikoodit vastaamaan eFinassa olevia tuotteita. (Mikäli tätä ei tehdä, työlajit siirtyvät eFinaan ilman koodia.)

• Siirry Rattaan kuvake > Asetukset > Työaika-, matkakulu- & tuoterekisterit > Työlajit
  • Lisää kaikille Severassa käytössä oleville työlajeille koodit kohdentaen ne eFinan tuotteiksi

5. Muokkaa/Lisää Severassa käyttämäsi matkakulut ja matkakulukoodit eFinaan tuotteeksi. Mikäli tätä ei tehdä, matkakulut siirtyvät eFinaan ilman koodia.

• Siirry Rattaan kuvake > Asetukset > Työaika-, matkakulu- & tuoterekisterit > Matkakulutyypit
  • Lisää kaikki Severassa käytössä olevat matkakulut ja koodit eFinaan tuotteeksi.

6. Määrittele Severaan laskun siirrossa käytettävät laskujen tilat. Oletuksena laskun tilan nimet ovat kuten alla, varmista laskun tilan nimet Administerilta.

• Siirry Rattaan kuvake > Asetukset > Laskutus > Laskun tilat
  • Lisää laskun tilat Odottaa siirtoa eFinaan sekä Siirretty eFinaan

Takaisin ylös

Laskuaineiston luominen

1. Luo lasku Severaan
  2. Muuta laskun tila Odottaa siirtoa eFinaan laskun tilaan
  3. Aineisto siiryy eFinaan Administerin kanssa sovitun aikataulun mukaan
  4. Kun lasku on siirtynyt eFinaan, laskun tila muuttuu automaattisesti Siirretty eFinaan laskun tilaan

Kun lasku on siirtynyt eFinaan, älä tee muutoksia Severassa olevalle laskulle tämän jälkeen. Tekemäsi muutokset eivät päivity eFinaan.

Takaisin ylös

Vinkit

Laskutustapa määräytyy Severan asiakaskortin Verkkolaskuosoite kentästä seuraavasti:

• Jos kentässä lukee EI, lasku menee ainoastaan kirjanpitoon eikä laskua lähetetä eFinasta asiakkaalle
  • Jos kenttä on tyhjä, lasku lähtee postitse asiakaskortilla määritettyyn postiosoitteeseen
  • Jos kentässä on sähköpostiosoite, lasku lähtee sähköpostitse
  • Muutoin lasku lähtee kentässä olevaan osoitteeseen verkkolaskuna

Huomioithan, että eFinassa tulee valita laskun toimitustapa, jonka perusteella eFina hakee tiedot yllä mainituista kentistä.