Liittymän avulla voidaan siirtää Severan myyntilaskut ja myyntireskontra Severasta Visma Novaan.

Laskujen lähetys toimii siten, että Severaan määritetään laskun tila, josta laskut siirretään Visma Novaan. Severassa klikataan painiketta Lataa laskut, jolloin myyntilaskut, jotka ovat asetuksiin määritellyssä Ladattavien laskujen tila? laskun tilassa siirtyvät suoraan Visma Novaan. Laskujen siirtämisen jälkeen, Severassa olevan laskun tila muutetaan asetuksiin määriteltyyn Laskujen tila Severassa lataamisen jälkeen? laskun tilaksi klikkaamalla Muuta tilaa.

Asiakas- ja tuoterekisteri sekä myyntireskontra siirtyvät laskun mukana Severasta Visma Novaan.

Takaisin ylös

Huomio ennen aloittamista

• Asiakkaalla on oltava Visma Novan versio 8.0
  • Visma Novassa vaaditaan lisenssit WLA ja WSR.
  • Visma Nova -liittymän aktivointi Severaan pääkäyttäjän oikeuksilla voidaan tehdä rattaan kuvakkeen takaa: Tilaus > Integraatiot > Visma Nova.
  • Jos avaat .CSV-tiedoston Excelillä, varmistu ettei tiedoston sisältö muutu. Jossain tilanteissa Excel muuttaa esim. 11,5 arvon laskurivillä päivämääräksi (marraskuun 5 päivä).

Takaisin ylös

Käyttöönotto

1. Muokkaa/lisää Severaan Visma Novassa käyttämäsi myyntitilit.

• Siirry Rattaan kuvake > Asetukset > Organisaatio > Tilikartta
  • Anna myyntitilin nimi ja -numero. Myyntitilin numeron tulee vastata Visma Novaan määriteltyä myyntitilin numeroa.
  • Määrittele kaikki Visma Novassa käytössä olevat myyntitilit.
  • Voit valita oletus myyntitilin työtunneille, matkakuluilla ja tuotteille valitsemalla Käytä oletuksena.

2. Muokkaa/Lisää Severaan Visma Novassa käyttämäsi kustannuspaikat.

• Siirry Rattaan kuvake > Asetukset > Kustannuspaikat
  • Anna kustannuspaikan nimi ja -numero. Kustannuspaikan numeron tulee vastata Visma Novaan määriteltyä kustannuspaikan numeroa.
  • Määrittele kaikki Visma Novassa käytössä olevat kustannuspaikat.
  • Määritä oletus kustannuspaikka valitsemalla Käytä oletuksena.

3. Muokkaa/Lisää Severaan Visma Novassa käyttämäsi tuotteet. Halutessasi voit käyttää oletuskoodia kaikilla tuotteilla, jätä tuotteet määrittelemättä ja siirry seuraavaan kohtaan. Tällöin tuotteet siirtyvät Visma Novaan oletuskoodilla.

• Siirry Rattaan kuvake > Asetukset > Työaika-, matkakulu- & tuoterekisterit > Tuotteet
  • Anna tuotteelle nimi, koodi, sekä määrittele muut tiedot ja valitse käytettävä myyntitili (voit halutessasi määritellä tuotteelle myös muut tiedot). Koodin tulee vastata Visma Novassa olevan tuotteen koodia.
  • Määrittele kaikki Visma Novassa käytössä olevat tuotteet.

4. Muokkaa/Lisää Severassa käyttämäsi työlajit ja työlajikoodit Visma Novaan tuotteeksi.

• Siirry Rattaan kuvake > Asetukset > Työaika-, matkakulu- & tuoterekisterit > Työlajit
  • Lisää kaikki Severassa käytössä olevat työlajit ja koodit Visma Novaan tuotteeksi.

5. Muokkaa/Lisää Severassa käyttämäsi matkakulut ja matkakulukoodit Visma Novaan tuotteeksi.

• Siirry Rattaan kuvake > Asetukset > Työaika-, matkakulu- & tuoterekisterit > Matkakulutyypit
  • Lisää kaikki Severassa käytössä olevat matkakulut ja koodit Visma Novaan tuotteeksi.

6. Määritä oletusmyyntitilit tuotteille, työlajeilla ja matkakuluille. Oletuksena käytössä on oletusmyyntitili.

7. Muuta pankkitilin numero IBAN-muotoon. Klikkaa rattaan kuvaa > Asetukset > Organisaatio > Pankkitilit. Muokkaa tarvittaessa pankkitilin numero IBAN muotoon.

8. Luo Severaan laskun tilat, josta laskuaineisto ladataan. Siirry Rattaan kuvake > Asetukset > Laskutus > Laskun tilat. Lisää laskun tilat, josta laskut lähtevät Visma Novaan sekä laskun tila, johon laskut muutetaan siirron jälkeen.

9. Klikkaa rattaan kuvaa > Työkalut > Tiedonsiirto > Visma Nova ja valitse Asetukset-välilehti

• Määrittele laskun tilakoodi, joka määrittelee miten laskut luokitellaan Novassa (1 = normaali, 2 = Käteinen, 3 = Perintä, 4 = Korkolasku).
  • Määritä oletuskoodi tuotteelle. Oletuskoodi tulee myös lisätä Visma Novan tuoterekisteriin.
  • Valitse Ladattavien laskujen tila? pudotusvalikkoon tila, josta laskut siirretään Visma Novaan.
  • Valitse Laskujen tila Severassa lataamisen jälkeen? pudotusvalikkoon tila, jonka laskut saavat siirron jälkeen.
  • Tallenna asetukset

Takaisin ylös

Laskuaineiston luominen

1. Luo lasku Severaan

2. Muuta laskun tila Odottaa lähetystä Visma Novaan laskun tilaan

3. Siirry Rattaan kuvake > Työkalut > Tiedonsiirto > Visma Nova ja valitse Lataa laskut

4. Tallenna CSV-tiedosto tietokoneelle

5. Lataa laskuaineisto Visma Novaan

6. Muuta lataamiesi laskujen tila klikkaamalla Muuta tilaa

Takaisin ylös

Mitkä tiedot siirtyvät Severan laskulta laskuaineistoon?

Laskulta siirtyvät tiedot:

Severa
Visma Nova
Merkkimäärä
Laskun numeronumero
Laskun päivämääräPvm8
Asiakasnumeroanumero
Asiakkaan niminimi150
Asiakkaan yhteyshenkilönimi250
Osoiteosoite40
Viitteenneviitteenne40
Viitteemmeviitteemme40
Tilausnumerotilausnumeronne20
Maksuehtomehto
LaskutusyhteyshenkilöEI SIIRRY
MuistiinpanotEI SIIRRY
Laskurivien yläpuolella oleva vapaa tekstikenttämerkki40
Laskurivien alapuolella oleva vapaa tekstikenttäviesti2000
Eräpäivänettopvm

Laskuriveiltä taustalla siirtyvät tiedot:

Severa
Visma Nova
Merkkimäärä
Laskun numeronumero
Tuotekoodikoodi30
Nimikenimike 50
MääräKpl
Yksikköyksikkö5
Laskurivien yhteissummamk
Myyntitilin kooditili8
Kustannuspaikan koodikpaikka20
Nettohinta valuutassavnetto
Laskun valuuttavaluutta5
Alv %Alv

Takaisin ylös

Tyypillisiä virhetilanteita

• Tietoa ei löydy: Tarkista, että lasku on tilassa Odottaa siirtoa Visma Novaan. Mikäli lasku on luonnin jälkeen siirretty suoraan Lähetetty tilaan, integraatio ei osaa hakea laskua siirrettäväksi.