Siirtohistoria

Netvisorin Siirtohistoria-välilehdellä on ohjelmistorajapintalokinäkymä, jonka avulla liittymän kautta siirtyvää aineistoa voi seurata. Näkymää on tärkeä tarkkailla, jotta havaitaan mahdolliset virheet aineistojen siirroissa. Siirtonäkymä löytyy integraation perusastusten välilehdeltä.

Yleisimmät virhetilanteet

Joissakin tapauksissa integraation siirroissa saattaa esiintyä virheitä. Virheviestit ilmenevät useimmiten Netvisorin puolella tietojen tuonnin yhteydessä. Virhe voi ilmetä erillisenä virheviestinä tai punaisella tekstillä. Viemällä hiiren punaisen tekstin päälle saat lisätietoja virheestä.

Joissakin tapauksissa virheet liittyvät Severassa oleviin virheellisiin tai puutteellisiin tietoihin. Alla olevasta taulukosta löydät yleisimpien virhetilanteiden kuvaukset sekä ratkaisuehdotukset. Mikäli et löydä alla olevasta taulukosta saamaasi virheviestiä, voit aina olla yhteydessä asiakastukeemme ongelman ratkaisemiseksi.

AiheVirheviestiRatkaisuehdotus
Myyntilaskujen siirto
Asiakasta ei löydy
Tarkista ja korjaa tarvittaessa asiakkaan tiedot Severassa. Virhe viittaa siihen, että asiakastiedot eivät ole siirtyneet Severasta Netvisoriin oikein. Siirron kannalta pakolliset tiedot Severan asiakaskortilla ovat: y-tunnus, nimi, osoitetieto (pääkonttori), asiakasnumero (samaa numeroa ei saa löytyä Netvisorista) sekä verkkolaskutustiedot. Verkkolaskutusietojen tulee olla syötettynä numeerisessa muodossa, esim. jos verkkolaskuvälittäjä on Maventa, tulee Severaan syöttää välittäjän tunnus muodossa 003721291126.
Myyntilaskujen siirto
Asiakkaan maata ei voitu kohdistaa
Tarkista Severassa, että laskulla on valittuna laskutettavan asiakkaan osoitetiedot. Osoitetietojen tulee täsmätä Netvisorin asiakasrekisterin kanssa. Mikäli esimerkiksi katuosoite tai maatieto on täytetty väärin, voi lasku päätyä virheeseen. Korjaa tarvittaessa osoitetiedot Severaan asiakaskortille sekä laskulle (laskun tulee olla Vedos-tilassa korjausta varten) ja kokeile hetken päästä hakea myyntilasku uudelleen Netvisorissa.
Myyntilaskujen siirto
Myyntilasku X on jo siirretty Netvisoriin
Tarkista, löytyykö lasku jo Netvisorista. Myyntilasku on voitu esimerkiksi epähuomiossa siirtää Severassa toistamiseen odottamaan siirtoa tilaan Valmis lähetettäväksi Netvisoriin vaikka todellisuudessa siirto on jo tehty. Mikäli lasku on jo siirretty Netvisoriin ja löytyy järjestelmästä, voit siirtää laskun Severassa suoraan tilaan Lasku lähetetty Netvisoriin.
Myyntilaskujen siirtoRivien ALV-koodit ja prosentit eivät täsmääTarkista Severassa asiakkaan osoitetiedot ja korjaa tarvittaessa oikea maatieto osoitekortille. Tarkista myös myyntilaskun verotuskäsittely.
Myyntilaskujen siirtoTiedon muoto virheellinen. Kirjauspäivä: Ei voi tallentaa laskua lukitulle kaudelle tai tilikaudelle, jota ei ole luotu.Laskun kirjauspäivä Severassa on kaudella, joka on Netvisorissa lukittu tai sellaista ei ole luotu. Voit joko muuttaa Severassa laskun kirjauspäivän avaamalla laskun > Yksityiskohtaiset tiedot > kirjauspäivä. Tai vaihtoehtoisesti voit väliaikaisesti avata halutun kauden Netvisorista ja siirtää laskun alkuperäisellä kirjauspäivällä uudelleen.
Myynti- tai matkalaskujen siirtoTyö- ja liiketoimintayksikkö ovat samannimisiäMikäli tuotavien tietojen laskentakohdeotsikot löytyvät jo Netvisorista tai ne ovat samannimisiä, siirto voi päätyä virheeseen. Esimerkiksi jos projekti ja sen yksikkö ovat samannimisiä. Severan vaiherakenteessa on mahdollista käyttää vaiheen yksilöivää koodia (vaiheen kohdalla kolme pistettä > aseta vaiheen koodi), jolla tiedot saadaan siirtymään eikä vaiheen nimeä tarvitse muuttaa.
Matkalaskujen tai työaikakirjauksien siirtoKäyttäjää ei löydyTarkista Netvisorista, että käyttäjällä on Palkat- sekä Matkat-palvelu aktivoituna. Tarkista lisäksi, että käyttäjän linkitystieto järjestelmien välillä täsmää (henkilötunnus tai työntekijänumero).
Ostolaskurivien siirtoTuotetta ei löydyTarkista, että haluttu tuote löytyy sekä Netvisorista että Severasta. Tuotteilla tulee olla molemmissa järjestelmissä yhtenevä tuotekoodi (Severassa tuotteen tunniste), jotta siirto onnistuu.
Integraatio lakannut toimimastaAPI-käyttäjä inaktivoitu/API-avain virheellinen
Mikäli käyttäjä, jonka käyttäjätiedoissa olevalla API-avaimella integraatio on kytketty, inaktivoidaan Severassa/Netvisorissa, integraatio lakkaa toimimasta. Luo uusi API-avain käyttäjän taakse Severaan ja täytä uusi API-avain Netvisoriin integraatioasetuksiin.