Aktiviteeteille ei ole suoraa käyttöoikeutta, jota voidaan hallinnoida käyttöoikeustasoilla. Käyttöoikeudet asiakkaisiin, projekteihin ja käyttäjiin rajaavat aktiviteettien näkyvyyttä. Mikäli olet aktiviteetin omistaja tai osanottaja, sinulla on mahdollisuus muokata aktitiviteettia. Poikkeuksena on muutamia tilanteita aktiviteettien näkymiseen liittyen.

Aktiviteettien näkeminen vs. katsominen

Severan kalenteri perustuu ajatukseen, että kollegasi voivat nähdä aktiviteettisi, jotta he näkevät oletko vapaa tai varattu. Tästä johtuen, käyttäjät voivat nähdä kalenterissa olevat aktiviteetit. Joten, jos sinulla ei ole oikeuksia aktiviteetteihin, voit silti nähdä ne kalenterissa.

Luku käyttöoikeus tarkoittaa, että sinulla on oikeus avata aktiviteetti ja nähdä aktiviteetin tietoja, kuten nimi, kuvaus, osanottajat jne. Kun aktiviteetteja tarkastellaan kalenterista, osa kuvaus-kentistä on näkyvissä vaikka käyttäjällä ei olisi käyttöoikeuksia kalenterimerkintään. Tehtävistä ja To-do aktiviteeteista näytetään aktiviteettityyppi sekä aktiviteetin nimi. Poissa toimistolta ja Henkilökohtainen aktiviteeteista näytetään ainoastaan ryhmän nimi.

Aktiviteetin omistaja vs. osanottaja

Aktiviteetin omistaja voi aina tarkastella, muokata tai poistaa aktiviteetin. Osanottajat voivat myös tarkastella ja muokata aktiviteettia, mutta he eivät voi poistaa aktiviteettia. Osanottajat voivat poistaa aktiviteetin ainoastaan itseltään.

Aktiviteettiryhmä: Poissaolot

Kun käyttäjä kirjaa Poissaolon, muut käyttäjät joilla ei ole oikeuksia Käyttäjiin, eivät voi tarkastella aktiviteetin sisältöä. Kun kolleega tarkastelee poissaoloa kalenterista tai Aktiviteetit-raportilta hän näkee ainostaan tekstin Poissaolo, riippumatta siitä mikä aktiviteetin oikea nimi tai sisältö on. Käyttäjillä, joilla on käyttöoikeus käyttäjiin Alaiset tai Kaikki voivat tarkastella ja muokata poissaolo aktiviteetteja.

Aktiviteettiryhmä: Henkilökohtainen

Kun käyttäjä kirjaa aktiviteetin käyttämällä aktiviteettityyppiä Henkilökohtainen, ainoastaan hän itse näkee kyseisen aktiviteetin sisällön. Mikäli kolleega tarkastelee kalenterista tai raportilta aktiviteettia hän näkee tekstin Henkilökohtainen. Mikäli aktiviteetille lisätään muita osanottajia, osanottajat näkevät aktiviteetin sisällön.

Projektin työryhmän jäsenyys

Kun käyttäjä on projektin työryhmän jäsenenä, hän voi tarkastella kaikkia projektille lisättyjä aktiviteetteja, vaikka hän ei olekaan aktiviteetin omistaja/osanottaja.

Käyttöoikeus asiakkaisiin

Kun käyttäjällä on käyttöoikeudet asiakkaisiin, hän voi tarkastella kaikkia asiakkaalle lisättyjä aktiviteetteja.