Liikevaihdon jaksotuksen avulla voit tarkastella, etsiä ja muokata projektin, yksikön tai koko projektisalkun liikevaihdon jakautumista. Tämä tarkoittaa, että sinulla on mahdollisuus määrittää kirjataanko liikevaihto ennen (kertyneitä) vai (lykättyjen) jälkeen projektin laskutuksen ja maksun.

Liikevaihdon jaksotus on saatavilla Platinum ja Enterprise -versioissa.

Esimerkiksi, jos projekti kestää useita kuukausia ja asiakas suorittaa maksuja projektin alussa ja lopussa, tällöin pystytte tunnistamaan jokaisen kuukauden liikevaihdon, jolloin palvelut suoritetaan, sen sijaan, että olisi kaksi suurta tulokuukautta ja välikuukausille ei olisi liikevaihtoa ollenkaan.

Kun Liikevaihdon jaksotus -lisäosa on käytössä, liikevaihdon ennusteita ei ole mahdollista syöttää manuaalisesti projekteille projektin Taloustiedot-välilehdellä.

Lukitse tapahtumat

Tapahtumien lukitseminen on pysyvä ja peruuttamaton asetus, joka estää muita henkilöitä kuin järjestelmänvalvojan syöttämästä ja muokkaamasta kaikkien projektien liikevaihtoa.

Asetukset > Organisaatio > Liikevaihdon jaksotus alta voit estää muokkaukset ja lisäykset suljetulle ja aikaisemmille kuukausille. Valitse valintaruutu Lukitse kuukausi edessä ja napsauta kalenterikuvaketta avataksesi ja valitsemalla päivämäärän. Tallennuksen jälkeen avautuu ponnahdusikkuna jolla varmistetaan, että muutokset on määritetty halutulla tavalla ja tässä voidaan valita Kyllä tai Peruuta.

Jos tietyn kuukauden kirjaukset on lukittu Liikevaihdon jaksotuksessa, kyseisen kuukauden uudet liikevaihdot siirretään ensimmäiseen lukitsemattomaan kuukauteen Kirjauspäivän perusteella.

Kustannuspaikat

Liikevaihto voidaan erotella edelleen Kustannuspaikkojen avulla (käytetään myös tulopaikkoina). Kustannuspaikkojen avulla voit antaa lisätietoja siitä, miten tulot syntyvät tunnistamalla yksikkö, osasto tai muu vastuullinen osasto.

Kuinka ottaa Kustannuspaikatkäyttöön:

1. Siirry kohtaan Asetukset > Organisaatio > Liikevaihdon jaksotus
  2. Napsauta Ota kustannuspaikat käyttöön -valintaruutua ja Tallenna
  3. Siirry tallennuksen jälkeen kohtaan Asetukset > Organisaatio > Taloustiedot > Kustannuspaikat
  4. Luo kustannuspaikat antamalla nimet, määrittämällä yksilölliset tunnisteet ja valitsemalla oletusarvot

Jos liikevaihto on muodostunut ennen Liikevaihdon jaksotuksen ja Kustannuspaikkojen määritystä, näytetään tiedot tällöin Muu liikevaihto alla. Tämä kenttä sisältää kaiken aiemmin luodun liikevaihdon ja se voidaan siirtää tästä kentästä toiselle kustannuspaikalle tai toisinpäin.