Asiakastietojen sisäänluku -työkalun avulla voit luoda uusia asiakkaita ja yhteyshenkilöitä, sekä lisätä olemassa oleville asiakkaille tietoja (tietyin rajoituksin).

Asiakkaan nimi on ainoa pakollinen kenttä.

Helpoiten pääset alkuun lataamalla mallitiedoston polusta Asetukset > Tietojen sisäänluku > Asiakastietojen sisäänluku. Mallitiedostosta löytyy mahdollisten lisättävien tietojen sarakkeet sekä esimerkkejä, missä muodossa tietojen tulee olla täytettynä CSV-tiedostossa. Voit käyttää myös itse muodostettua tiedostoa, mutta varmista, että sen ensimmäinen rivi on sisäänluettavien tietojen otsikkorivi.

Voit käyttää asiakastietojen sisäänlukua lisätäksesi tietoja ja Asetuksia jo olemassa oleville asiakkaille. Tiedot, joita voidaan lisätä:

• Osoitteet
  • Yhteyshenkilöt
  • Toimialat
  • Yhteyshenkilön roolit
  • Yhteyshenkilön avainsanat
  • Asiakasryhmät

Lisätäksesi tietoja, syötä asiakkaan nimi tunnisteeksi jokaiselle riville ja syötä sarakkeisiin haluamasi lisättävät tiedot.

Tietojen sisäänluku vaatii pääkäyttäjä-oikeudet.

Huomioitavia asioita ennen aloitusta

• Asiakkaiden tiedot voidaan sisäänlukea CSV-tiedostolla
  • CSV-tiedostoja voidaan luoda ja muokata taulukko-ohjelmalla
  • Älä käytä lainausmerkkejä ("), puolipisteitä (;) tai rivinvaihtoja (Enter) tiedoissasi
  • Käytä puolipistettä (;) erottimena tiedostossa
  • Erikoismerkit, mukaan lukien Ä, Ö, Å, tulee enkoodata ISO/IEC 8859-1 -, Windows-1252- tai UTC-8-standardin mukaisesti.

Tietojen sisäänluku

1. Valitse Asetukset > Tietojen sisäänluku > Asiakastietojen sisäänluku
  2. Valitse tiedosto koneeltasi, jonka haluat sisäänajaa (raahaa ja pudota tiedosto laatikkoon tai selaa tiedostoja)
  3. Tarkista tiedoston sisältö Tietojen tarkastelu -näkymässä ja korjaa mahdolliset virheet
  4. Asetukset -osiossa sinun on mahdollista hyväksyä:
    • Uusien arvojen lisääminen Asiakkaan asetuksiin.
    • Olemassa olevien asiakkaan tietojen päivittäminen. Huomioithan että lisättyjen asetuksien, yhteyshenkilöiden, asiakasryhmien tai minkään muun lisätyn tiedon muokkaaminen tai poistaminen ei ole mahdollista.
  5. Klikkaa Tietojen tuonti -painiketta, kun olet tarkistanut tiedot
  6. Onnistuneen sisäänluvun jälkeen tulee näkyviin listaus sisäänajetuista asiakkaista ja yhteyshenkilöistä
    • Mikäli saat virheilmoituksia tässä vaiheessa, korjaa tiedot tai poista rivi, sekä yritä sisäänlukua uudelleen.

Kentän muotoilu

Alla on lueteltuna sarakkeiden otsikot ja niiden kenttien muotoiluohjeet oikean CSV-tiedoston lataamiseksi.

Kentän nimi Kentän tyyppi Rajoitukset Kommentti
Asiakkaan nimi Teksti 100 merkkiä
Y-tunnus Teksti 50 merkkiä
Asiakasnumero Numeerinen
Asiakasvastaava Teksti 100 merkkiä Muotoilu: Etunimi Sukunimi.

Asiakasvastaavan tulee olla lisättynä Severaan ennen sisäänlukua, muuten sisäänluvun suorittanut käyttäjä määritetään asiakasvastaavaksi.
Toimiala Teksti 100 merkkiä
Kieli Teksti 100 merkkiä Esimerkiksi Englanti (Yhdysvallat), Tanska tai Suomi.
Valuutta Teksti Oikea valuuttakoodi valuuttojen listauksesta, esimerkiksi USD, EUR tai GBP. Sisäänluetut valuuttakoodit tunnistetaan vain siinä tapauksessa, jos valuuttakoodi on käytössä järjestelmän asetuksissa (Asetukset > Yritys > Valuutat).
Puhelin Aakkosnumeerinen 50 merkkiä Vain yksi osoite per asiakas.
Puhuttelumuoto Sallitut muodot ovat 'Nti', 'Rva' tai 'Hra'. 'Rva' tai 'Hra'. Puhuttelumuoto käännetään kun tiedot siirretään.
Työntekijöiden määrä Numeerinen
Vuotuinen liikevaihto Numeerinen
Asiakkaan kuvaus Teksti 4000 merkkiä
Kotisivu Teksti 200 merkkiä
Maksuehto Numeerinen
Asiakkaan sähköposti Teksti 200 merkkiä
Verkkolaskuosoite Teksti 50 merkkiä
Välittäjän tunnus Teksti 50 merkkiä Syötä operaattoritunnus, ei operaattorin nimeä.
Osoiterivi 1 Teksti 100 merkkiä Mikäli Osoiterivit 1, 2 ja 3 ovat täytetty CSV-tiedostoon, kaikki osoitteet viedään Severaan Asiakkaan osoite-kenttään rivinvaihdolla eroteltuina.
Osoite 2 Teksti 100 merkkiä Mikäli Osoiterivit 1, 2 ja 3 ovat täytetty CSV-tiedostoon, kaikki osoitteet viedään Severaan Asiakkaan osoite-kenttään rivinvaihdolla eroteltuina.
Osoiterivi 3 Teksti 100 merkkiä Mikäli Osoiterivit 1, 2 ja 3 ovat täytetty CSV-tiedostoon, kaikki osoitteet viedään Severaan Asiakkaan osoite-kenttään rivinvaihdolla eroteltuina.
Postinumero Teksti 50 merkkiä
Kaupunki Teksti 50 merkkiä
Osavaltio Teksti 50 merkkiä Tulee täyttää vain siinä tapauksessa, jos Maa on Yhdysvallat. Vain validit Yhdysvaltojen osavaltiot hyväksytään, esimerkiksi "Alabama" tai  "Kalifornia".
Maa Teksti 100 merkkiä Vain validit maat hyväksytään, esimerkiksi Suomi, Iso-Britannia ja Japani.
On laskutusosoite Numeerinen Vain arvo 1 on sallittu, muita arvoja ei huomioida. Syötä "1" merkitäksesi rivin osoitteen laskutusosoitteeksi.
On käyntiosoite Numeerinen Vain arvo 1 on sallittu, muita arvoja ei huomioida. Syötä "1" merkitäksesi rivin osoitteen käyntiosoitteeksi.
On postiosoite Numeerinen Vain arvo 1 on sallittu, muita arvoja ei huomioida. Syötä "1" merkitäksesti rivin osoitteen postiosoitteeksi.
Yhteyshenkilön etunimi Teksti 100 merkkiä
Yhteyshenkilön sukunimi Teksti 100 merkkiä
Yhteyshenkilön titteli Teksti 100 merkkiä
Yhteyshenkilön rooli Teksti 100 merkkiä
Yhteyshenkilön sähköposti Teksti 200 merkkiä Vain yksi osoite per yhteyshenkilö.
Yhteyshenkilön puhelin Aakkosnumeerinen 200 merkkiä
Yhteyshenkilön matkapuhelin Aakkosnumeerinen 200 merkkiä
Yhteyshenkilön syntymäpäivä Aakkosnumeerinen Validi päiväysmuoto perustuu profiilin muotoiluasetuksiin (Oma profiili > Henkilötiedot > Muotoilu & kieli). Esimerkiksi Englanti (Yhdysvallat): 2023-01-20.
Yhteyshenkilön kuvaus Teksti 200 merkkiä
Yhteyshenkilön avainsanat Teksti 50 merkkiä
Asiakasryhmät Teksti 200 merkkiä
Lisäkentät* Valuutta
Lisäkentät* Päivä
Lisäkentät* Numeerinen
Lisäkentät* Teksti
Lisäkentät* Teksti