Zodra de klant uw offerte goedkeurt, kunt u verschillende soorten project- en facturatieplannen maken op basis van die offerte. Klik op de pijl naast de knop Sluiten en selecteer de gewenste optie.

Wanneer u een projectplan aanmaakt, kunt u de offerte op verschillende manieren gebruiken. Afhankelijk van de mate van detaillering die u in uw projectplan wilt aanbrengen, kunt u voor het maken van projectfasen de subtotalen, de offerteregels of beide gebruiken.

Wanneer u een facturatieplan aanmaakt, kunt u vastleggen of de projectfacturatie op uren of vaste vergoedingen moet worden gebaseerd. Vaste vergoedingen kunnen worden gebaseerd op:

• Subtotalen
  • Afzonderlijke regels
  • Waardepercentages

Facturatieplannen op basis van offertes aanmaken

Wanneer de klant uw offerte heeft geaccepteerd, kunt u op basis van de offerteregels eenvoudig een facturatieplan aanmaken. Begin door naar het verkoopproject te gaan en de offerte te openen die door de klant is goedgekeurd. Klik op de knop Ga naar Facturatieplan aanmaken naast Sluiten en verkoopproject openen.

Aan de linkerkant wordt uw offerte weergegeven en aan de rechterkant selecteert u hoe de offerteregels worden gefactureerd. U kunt kiezen uit twee opties:

• Per product; uren volgens prijslijst: Gebruik deze optie wanneer de facturering zowel op werkuurinvoer als op vergoedingen is gebaseerd. Op deze manier wordt voor uren de prijs per uur uit de prijslijst gerekend en worden vergoedingen afzonderlijk gefactureerd. Op deze manier wordt voor uren de prijs per uur uit de prijslijst gerekend en worden vergoedingen afzonderlijk gefactureerd.
  • Als vergoedingen: Gebruik deze optie als werkuren of subtotalen ook als vergoedingen worden gefactureerd:
    • Op basis van subtotalen en producten.
    • Op basis van werkuren en producten.

U hoeft niet alle regels in uw plan op te nemen. Als u regels of subtotalen wilt uitsluiten, dan klikt u gewoon op de regel. Op het tabblad Financieel van uw project treft u alle beschikbare bewerkingsopties aan.

U keert terug naar het verkoopproject door op de knop Annuleren te klikken. Als u de offerte op een aantal punten wit wijzigen voordat u een factureringsplan opstelt, dan kunt u naar de offerte teruggaan door op de knop naast Facturatieplan aanmaken te klikken en Terug naar offerte te selecteren.

Projectplannen op basis van offertes aanmaken

Wanneer de klant uw offerte heeft geaccepteerd, kunt u op basis van de offerteregels eenvoudig een projectplan aanmaken. Begin door naar het verkoopproject te gaan en de offerte te openen die door de klant is goedgekeurd. Klik op de knop Ga naar Projectplan aanmaken naast Sluiten en verkoopproject openen.

Aan de linkerkant wordt uw offerte weergegeven en aan de rechterkant selecteert u de structuur voor uw projectplan. U kunt kiezen uit drie opties:

• Subtotaalregels als fasen: Als u subtotalen in uw offerte hebt gebruikt, dan kunt u ze als fasen toevoegen.
    • Voor de subtotalen met werkuren wordt het begrote aantal werkuren berekend. Dit is het totale aantal werkuurregels.
    • Voor vergoedingen wordt 0 uur begroot. Dit kan achteraf in het projectplan worden aangepast.
  • Werkuurregels als fasen: Als u regels voor werkuren hebt toegevoegd, dan kunt u ze als fasen toevoegen.
    • Het begrote aantal werkuren wordt gebaseerd op het aantal uren dat aan de offerte was toegevoegd.
  • Subtotaalregels als fasen; werkuurregels als subfasen: U hebt ook de mogelijkheid om zowel subtotalen als werkuurregels op te nemen.

U hoeft niet alle regels in uw plan op te nemen. Als u regels of subtotalen wilt uitsluiten, dan klikt u gewoon op de regel. Uitgesloten regels en subtotalen kunnen later vanuit dezelfde offerte worden toegevoegd. In het projectplan treft u alle beschikbare bewerkingsopties aan.

U keert terug naar het verkoopproject door op de knop Annuleren te klikken. U keert terug naar het verkoopproject door op de knop Annuleren te klikken.