U kunt nieuwe reiskosten toevoegen en bekijken in de weergave Uren en declaraties. Aan de rechterkant ziet u de te vergoeden reiskosten gegroepeerd per categorie. U ziet daar ook uw meest recente reiskostenvergoeding. You can also access your receipt inbox to view both used and unused receipts taken with Visma Scanner mobile app.

Vanuit het gedeelte Te vergoeden reiskosten kunt u een reiskostenvergoeding aanmaken voor de ingevoerde kosten of een lege reiskostenvergoeding aanmaken waaraan u de kosten handmatig toevoegt. In het gedeelte Reiskostenvergoedingen ziet u uw reiskostenvergoedingen (in aflopende volgorde) en kunt u deze makkelijk openen.

Reiskosten toevoegen

Reiskosten voegt u in de weergave Uren en declaraties toe of rechtstreeks in de reiskostenvergoeding met de knop Reiskosten toevoegen.

Begin door een project en fase te zoeken en te selecteren. Selecteer vervolgens de kostensoort en voer op basis daarvan een aantal of bedrag in:

• Kilometervergoeding: Het aantal gereden kilometers.
  • Per diem: Het aantal dagen.
  • Overige kosten: Het bedrag van de kosten. Houd er rekening mee dat u bij de overige kosten ook het btw-percentage moet selecteren.

U kunt hier ook de optie Geen vergoeding vereist kiezen. U gebruikt deze optie bijvoorbeeld wanneer u over een bedrijfscreditcard beschikt, waarmee u tijdens de reis uw parkeerkosten of andere kosten hebt betaald.

You can add receipts from your computer (drag and drop or browse) or from Visma Scanner. Houd er rekening mee dat alleen pdf- en afbeeldingsbestanden worden ondersteund. Er wordt een melding weergegeven als u een bestandstype probeert toe te voegen dat niet wordt ondersteund.

Eén kwitantie kan aan verschillende onkostenregels worden gekoppeld en één regel kan meerdere kwitanties bevatten. U kunt nieuwe kwitanties naar de reiskosten slepen, ook als daaraan al een bijlage is toegevoegd. Nadat alle kwitanties zijn toegevoegd, kunt u ze controleren met behulp van de navigatie die bovenaan wordt weergegeven.

Kwitantiepostvak

U kunt ook reiskosten uit uw Kwitantiepostvak toevoegen. There you can find all receipts taken with the Visma Scanner mobile app. U opent het Kwitantiepostvak in het gedeelte Te vergoeden reiskosten (in de weergave Uren en declaraties) door op de link Kwitantiepostvak te klikken. U beschikt daar over zowel de gebruikte als de ongebruikte foto’s van kwitanties en kunt deze aan reiskosten koppelen.