In de actiehistorie wordt een logboek van de gebeurtenissen in Severa bijgehouden. De specifieke acties worden geregistreerd met de datum en tijd waarop de wijziging heeft plaatsgevonden, wat er is gewijzigd en wie de wijziging heeft uitgevoerd. De gebeurtenissen staan in omgekeerde chronologische volgorde.

Alle organisaties kunnen de wijzigingen in gebruikers, rapportexports, contactpersonen en afwezigheid weergeven.

• De wijzigingen in gebruikers, rapportexports en afwezigheid geeft u weer vanuit het menu Instellingen > Actiehistorie in de bovenste navigatiebalk.
  • De wijzigingen in contactpersonen geeft u weer op het tabblad Actiehistorie van het venster Contactpersoon bewerken.

Wanneer de add-on Actiehistorie voor uw organisatie is ingeschakeld (dit is mogelijk in de enterpriseversie), kunt u ook wijzigingen in projecten en facturen rapporteren.

Hoofdweergave van de actiehistorie

Wanneer u de add-on actiehistorie als beheerder opent, dan hebt u via Rapportages > Rapporten aanmaken > Actiehistorie toegang tot de hoofdweergave van de actiehistorie. De standaardinstelling is dat alle wijzigingen die op de huidige dag zijn aangebracht, worden weergegeven. De meest recente wijzigingen staan bovenaan. Als u de resultaten wilt beperken, dan selecteert u een objecttype, een specifiek object of een specifieke gebruiker en beperkt u het tijdvak.

U kunt ook kiezen welke waarden in het rapport worden getoond. De standaardinstelling is dat alle beschikbare waarden worden geselecteerd. Klik op de knop Waarde selecteren om kolommen met resultaten te verwijderen of om de volgorde ervan te wijzigen. Als u de kolommen met resultaten wijzigt of andere wijzigingen aanbrengt, dan kunt u het rapport opslaan voor later gebruik. Opgeslagen rapportages vindt u terug in de Rapportengalerij. U kunt het rapport ook als favoriet instellen, aan uw dashboard toevoegen of de gegevens als xls- of csv-bestand exporteren.

U kunt rapportages alleen voor persoonlijk gebruik opslaan. Er is geen mogelijkheid om deze rapportages met anderen te delen.

Gebruikers, afwezigheid en rapportexports

Wijzigingen in gebruikers, afwezigheid en rapportexports kunnen alleen via Rapportages > Rapporten anmaken in de hoofdweergave van de actiehistorie worden weergegeven.

Projecten

Wijzigingen in een specifiek verkoopproject of project kunt u bekijken met de optie Actiehistorie. Alleen gebruikers met financiële rechten voor projecten krijgen deze optie te zien (bijvoorbeeld een projectmanager met toestemming om financiële gegevens weer te geven). Wanneer u de weergave opent, worden standaard alle wijzigingen die in dat project zijn aangebracht, weergegeven. U kunt de resultaten beperken met behulp van de filters bovenaan (Object, Gewijzigd door en Tijdvak). U kunt de gegevens ook als xls- of csv-bestand exporteren.

Contactpersonen

Wijzigingen in de gegevens van een specifieke contactpersoon kunt u bekijken op het tabblad Actiehistorie van het venster Contactpersoon bewerken. Alleen gebruikers met toestemming om klantgegevens weer te geven, krijgen dit tabblad te zien. U kunt de resultaten beperken met behulp van de filters bovenaan (Object, Gewijzigd door en Tijdvak). U kunt de gegevens ook als xls- of csv-bestand exporteren.

Facturatie

Wijzigingen in een specifieke factuur kunt u bekijken op het tabblad Actiehistorie van de factuur. Alleen gebruikers met financiële rechten voor projecten krijgen dit tabblad te zien (bijvoorbeeld een projectmanager met toestemming om financiële gegevens weer te geven). U kunt de resultaten beperken met behulp van de filters bovenaan (Object, Gewijzigd door en Tijdvak). U kunt de gegevens ook als xls- of csv-bestand exporteren.