Met aangepaste velden kunt u meer informatie aan uw projecten toevoegen. U kunt velden voor valuta, datums, numerieke waarden, vooraf ingestelde waarden (vervolgkeuzelijsten) en tekst toevoegen. U kunt velden voor valuta, datums, numerieke waarden, vooraf ingestelde waarden (vervolgkeuzelijsten) en tekst toevoegen.

KPI's aanmaken is beschikbaar in de Platinum- en Enterprise-versies van Severa.

Aangepaste velden beheren

Om aangepaste velden voor projecten te beheren, gaat u naar Instellingen > Projectbeheer > Aangepaste velden. Daar ziet u de bestaande velden en kunt u nieuwe aanmaken.

Om een nieuw aangepast veld aan te maken, klikt u op Aangepast veld toevoegen en selecteert u welk type veld u wilt toevoegen.

1. Voer een Naam in voor het aangepaste veld.
    • Voeg aan valutavelden en numerieke velden een eenheid toe (optioneel).
    • Selecteer of er één of meerdere waarden in vervolgkeuzelijsten mogen worden geselecteerd. Selecteer ook de volgorde van de waarden (aangepast of alfabetisch).
  2. Klik op Opslaan, waarna het veld onmiddellijk beschikbaar is op het tabblad Projectinstellingen.

Als een bepaald aangepast veld niet meer nodig is, dan kunt u het makkelijk verbergen of verwijderen door de muisaanwijzer boven het desbetreffende veld te houden. Met Verborgen aangepaste velden weergeven ziet u alle aangepaste velden die verborgen zijn.

Aangepaste velden voor projecten in KPI's gebruiken

Nadat u een aangepast veld hebt toegevoegd, kunt u het in de berekening van een KPI gebruiken. Voor KPI-berekeningen kunt u numerieke velden en valutavelden gebruiken.

Waarden aan aangepaste velden toevoegen

Uw aangepaste velden treft u aan op de pagina Projectinstellingen van elk project. Een waarde toevoegen is makkelijk: klik in het gewenste veld, waarna u meteen kunt beginnen met typen. Als u een datumveld hebt toegevoegd, dan kunt u de datum kiezen in de kalender die wordt weergegeven wanneer u in het veld klikt. U kunt de gewenste datum ook gewoon typen.

Aangepaste velden in rapportages

Aan het rapport Projecten kunt u een aangepast veld toevoegen in de vorm van een waarde of een filter. U kunt ook alle aangemaakte KPI's als waarden aan dit rapport toevoegen om uw aangepaste velden nog beter te benutten.