Met de stopwatch kunt u makkelijk en nauwkeurig uw uren bijhouden. U hoeft dan niet meer te proberen te onthouden hoe lang u aan een project hebt gewerkt. U opent het venster van de stopwatch door op het pictogram op de bovenste actiebalk te klikken.

In die weergave kunt u nieuwe metingen starten, eerdere metingen hervatten en de instellingen van de stopwatch bewerken. Alle metingen van de huidige dag worden in de hoofdweergave getoond. U kunt daar metingen verwijderen of metingen hervatten.

Instellingen

Hoofdweergave van de stopwatch

Hier kunt u vastleggen wat er wordt weergegeven in het menu Waar werkt u aan? en herinneringen voor uzelf instellen. Tijdgebonden herinneringen (bijvoorbeeld 8:00) worden op dat tijdstip getoond als je bent ingelogd. De herinnering die wordt getoond nadat de meting een opgegeven tijd heeft gelopen, wordt op dat tijdstip getoond en de volgende keer wanneer u inlogt.

Gebruikersprofiel

U kunt alle instellingen van de Stopwatch ook bij Mijn profiel > Werkuren bewerken.

Metingen starten

U kunt een nieuwe meting starten door op de groene speelknop te klikken of eerst een project te selecteren. Als u een meting start via de groene speelknop, dan is de meting niet aan een project gekoppeld. U kunt de meting in de hoofdweergave aan een project koppelen terwijl de meting loopt of nadat u deze hebt gestopt. U kunt de meting ook in de weergave Uren en declaraties aan een project koppelen. Wanneer u een project selecteert, start de meting automatisch.

U kunt lopende metingen aan een ander project koppelen of de omschrijving wijzigen.

Metingen stoppen

Wanneer er een meting loopt, kunt u deze stoppen door op de rode stopknop te klikken. In de weergave Uren en declaraties kunt u een meting stoppen door op het rode stoppictogram aan de rechterkant van de invoer te klikken. De lopende meting wordt ook gestopt als u een eerdere meting hervat in de hoofdweergave van de stopwatch of in de weergave Uren en declaraties.

Wanneer de meting is gestopt, wordt deze onmiddellijk als werkuurinvoer opgeslagen mits deze aan een project is gekoppeld. Als de meting niet aan een project is gekoppeld, dan wordt deze gemarkeerd weergegeven in de hoofdweergave en ziet u deze in het gedeelte Stopwatch - onvolledige invoer van de weergave Uren en declaraties. Nadat de meting aan een project is gekoppeld, wordt deze als werkuurinvoer opgeslagen.

Metingen hervatten

Als u op de huidige dag metingen hebt gedaan, dan kunt u deze hervatten door op de speelknop te klikken die aan de rechterkant van elke meting verschijnt in de hoofdweergave van de stopwatch of in de weergave Uren en declaraties. De nieuwe meting wordt aan de eerdere meting toegevoegd. U kunt verschillende metingen voor hetzelfde project of dezelfde fase doen door deze in het menu Waar werkt u aan? te selecteren.

Als uw bedrijf gebruikmaakt van het werkuurinvoerformaat Begintijd - Eindtijd, dan kunt u geen metingen hervatten.

Metingen afronden

Als de functie voor afronding is ingeschakeld, dan kunt u metingen in de weergave Uren en declaraties afronden. Houd de muisaanwijzer boven een regel om de beschikbare acties, zoals afronding, weer te geven.

Metingen verwijderen

U kunt een meting verwijderen door op de knop Verwijderen te klikken. Deze knop verschijnt aan de rechterkant van elke meting in de hoofdweergave van de stopwatch of in de weergave Uren en declaraties.

Als u een invoer verwijdert, dan wordt deze zowel uit de hoofdweergave van de stopwatch als uit de weergave Uren en declaraties verwijderd.