In Severa kunt u gebruikers deactiveren maar niet verwijderen. Op die manier worden alle historische gegevens bewaard, maar kan de gebruiker niet meer inloggen.

Ga naar Instellingen > Gebruikersbeheer en zoek de gebruiker. Klik op de regel om het profiel van de gebruiker te openen. Als u op de knop Gebruiker deactiveren klikt, dan verschijnt er een venster waarin u moet bevestigen dat u de gebruiker wilt deactiveren. In dat venster kiest u ook wat u met de licentie van die gebruiker wilt doen: in uw abonnement houden of uit uw abonnement verwijderen. U moet ook de arbeidsovereenkomst van de gebruiker beëindigen.

• Wanneer u een gebruiker deactiveert waaronder medewerkers vallen, wordt u gevraagd om een nieuwe supervisor voor die medewerkers te selecteren voordat u kunt verdergaan.
  • Wanneer u een gebruiker zonder supervisor deactiveert (het hoofd van de organisatie), wordt u gevraagd om een nieuw hoofd van de organisatie te selecteren voordat u kunt verdergaan.
  • Wanneer u een gebruiker deactiveert die de huidige goedkeurder van servicevoorwaarden is, wordt u gevraagd een nieuwe goedkeurder van servicevoorwaarden te selecteren voordat u kunt verdergaan.