In Severa kunt u gebruikers deactiveren maar niet verwijderen. Op die manier worden alle historische gegevens bewaard, maar kan de gebruiker niet meer inloggen.

Wanneer een gebruiker wordt gedeactiveerd, blijven de ingevoerde gegevens (bijvoorbeeld werkuren) in het systeem staan.

Ga naar Instellingen > Gebruikersbeheer en zoek de gebruiker. Klik op de regel om het profiel van de gebruiker te openen. Als u op de knop Gebruiker deactiveren klikt, dan verschijnt er een venster waarin u moet bevestigen dat u de gebruiker wilt deactiveren. In dat venster kiest u ook wat u met de licentie van die gebruiker wilt doen: in uw abonnement houden of uit uw abonnement verwijderen. U moet ook de arbeidsovereenkomst van de gebruiker beëindigen.

• Wanneer u een gebruiker deactiveert waaronder medewerkers vallen, wordt u gevraagd om een nieuwe supervisor voor die medewerkers te selecteren voordat u kunt verdergaan.

• Wanneer u een gebruiker zonder supervisor deactiveert (het hoofd van de organisatie), wordt u gevraagd om een nieuw hoofd van de organisatie te selecteren voordat u kunt verdergaan.

• Wanneer u een gebruiker deactiveert die de huidige goedkeurder van servicevoorwaarden is, wordt u gevraagd een nieuwe goedkeurder van servicevoorwaarden te selecteren voordat u kunt verdergaan.

Indien nodig, kunt u een rapport maken van de uren en, bijvoorbeeld, de flextijd van een gedeactiveerde gebruiker door het rapport Gebruikers aan te maken. Ga naar Rapporten > Rapporten aanmaken > Uren en declaraties > Werkuren > Gebruikers. Stel in het gedeelte Filters en Waarden aan de rechterkant alle benodigde filters en waarden in en vergeet niet om Actief/Inactief > Inactief te selecteren om alleen inactieve gebruikers weer te geven.