Trefwoorden voor gebruikers zijn labels die u aan medewerkers koppelt om rollen, vaardigheden, certificaten of locaties te identificeren. U kunt met trefwoorden bijvoorbeeld het aantal getoonde resultaten in rapporten beperken of het Overzicht resourceplanning filteren.

Trefwoorden voor gebruiker beheren

Om een trefwoord aan gebruikers te koppelen gaat u naar Instellingen > Gebruikersbeheer. U kunt zo nodig nieuwe trefwoorden toevoegen en de bestaande bewerken. Klik op een gebruiker om deze te bewerken en navigeer naar Instellingen medewerker > Trefwoorden voor gebruiker.

Als u een trefwoord wilt uitschakelen of verwijderen, dan houdt u de muisaanwijzer boven de regel, zodat de beschikbare acties worden getoond. Wanneer u een trefwoord verwijdert dat nog aan gebruikers is gekoppeld, wordt u gevraagd of u die gebruikers op een ander trefwoord wilt overzetten of het trefwoord bij hen wilt verwijderen.

Als u een trefwoord uitschakelt dat nog in gebruik is, dan blijft het in gebruik voor bestaande gebruikers, maar kan het niet voor nieuwe worden gebruikt.

Trefwoorden aan gebruikers koppelen

Om de trefwoorden voor gebruikers te beheren gaat u naar Instellingen > Gebruikers > Trefwoorden gebruiker. Klik op een gebruiker om deze te bewerken en navigeer naar Instellingen medewerker > Trefwoorden voor gebruiker. Voeg alle trefwoorden toe die van toepassing zijn.