Om KPI's te beheren, gaat u naar Instellingen > Belangrijke prestatie-indicatoren (KPI's) > KPI's aanmaken. Standaard zijn er al enkele formules toegevoegd, maar u kunt zo nodig nieuwe toevoegen en de bestaande bewerken.

Als u een nieuwe KPI wilt aanmaken, dan klikt u op KPI toevoegen en voert u een naam in die duidelijk maakt om welke KPI het gaat. U kunt de formule typen of op de waarden klikken in het vervolgkeuzemenu dat wordt geopend.

Aangepaste velden voor projecten gebruiken

Als u uw eigen aangepaste velden voor projecten hebt aangemaakt, dan kunt u die in uw KPI-formules gebruiken.

Om een aangepast veld in een KPI te gebruiken, klikt u op KPI toevoegen en selecteert u Project-KPI. Voer een naam voor uw KPI in die deze omschrijft. Wanneer u boven aan het menu op het veld met de formule klikt, dan ziet u waarden voor projecten, zoals facturatie en kosten. Onder aan de lijst ziet u het gedeelte Aangepaste velden.

U kunt bijvoorbeeld een aangepast veld voor vierkante meters toevoegen om zo makkelijk te berekenen hoeveel u per vierkante meter hebt gefactureerd: Facturatie / m2 (aangepast veld).