Met aangepaste velden kunt u meer informatie aan uw klantgegevens toevoegen. U kunt velden voor valuta, datums, numerieke waarden, vooraf ingestelde waarden (vervolgkeuzelijsten) en tekst toevoegen.

Aangepaste velden zijn beschikbaar in de Platinum- en Enterprise-versies van Severa.

Aangepaste velden beheren

Om de aangepaste velden voor de klantgegevens te beheren, gaat u naar Instellingen > Klanten en contactpersonen > Aangepaste velden. Daar ziet u de bestaande velden en kunt u nieuwe aanmaken.

Om een nieuw aangepast veld aan te maken, klikt u op Aangepast veld toevoegen en selecteert u welk type veld u wilt toevoegen.

1. Voer een Naam in voor het aangepaste veld.
    • Voeg aan valutavelden en numerieke velden een eenheid toe (optioneel).
    • Selecteer of er één of meerdere waarden in vervolgkeuzelijsten mogen worden geselecteerd. Selecteer ook de volgorde van de waarden (aangepast of alfabetisch).
  2. Klik op Opslaan, waarna het veld onmiddellijk beschikbaar is op het tabblad Klantinstellingen.

Als een bepaald aangepast veld niet meer nodig is, dan kunt u het makkelijk verbergen of verwijderen door de muisaanwijzer boven het desbetreffende veld te houden. Met Verborgen aangepaste velden weergeven ziet u alle aangepaste velden die verborgen zijn.

Waarden aan aangepaste velden toevoegen

Aangepaste velden vindt u bij de Klantinstellingen. Om een waarde toe te voegen, klikt u gewoon in het veld en typt u de gewenste waarde. Als u een datumveld hebt toegevoegd, dan kunt u de datum kiezen in de kalender die wordt weergegeven wanneer u in het veld klikt. U kunt de datum ook gewoon typen.

Voor het weergeven van aangepaste velden moet u minimaal beschikken over de toestemming Alleen-lezen voor de klantgegevens. Gebruikers die beschikken over de toestemming Bewerken of Alle mogen ook de inhoud van de aangepaste velden wijzigen.

Aangepaste velden in rapportages

Een aangepast veld kan als waarde of als filter aan het rapport Klanten worden toegevoegd.