Om verkoopstatussen te beheren gaat u naar Instellingen > Verkoop en offertes > Verkoopstatussen. U kunt statussen toevoegen of verwijderen, en de waarschijnlijkheid van elke status bewerken. De volgorde van de statussen is gebaseerd op hun waarschijnlijkheid.

Als u de status van een verkoopproject wilt wijzigen, dan gaat u naar de kanbanweergave van het Verkoopoverzicht of naar het tabblad Verkoop van een specifiek project. Bij het binnenhalen van een order wordt de Waarschijnlijkheid automatisch op 100% gezet en wordt de Verwachte orderdatum de huidige datum. Deze kunnen zo nodig ook handmatig worden aangepast.

Wanneer het project is gesloten en de verkoopstatus is ingesteld op gewonnen, wordt het verkoopproject een open project. Wanneer het project is ingesteld op verloren, wordt het verkoopproject een gesloten project.

Om Verkoopoverzicht te bekijken, moet u minimaal toegangsrechten op het niveau van Projectmanager voor projecten hebben.