Om nieuwe gebruikers toe te voegen gaat u naar Instellingen > Gebruikersbeheer en klikt u op de knop Gebruiker toevoegen. Begin door de basisgegevens en de gegevens van de arbeidsovereenkomst van de gebruiker in te voeren.

Als u een waarschuwing ontvangt dat het ingevoerde e-mailadres al bestaat, dan kunt u de gebruiker niet als nieuwe gebruiker toevoegen, maar moet u de bestaande gebruiker activeren.

Basisgegevens

• E-mail: Dit is het e-mailadres waarmee de gebruiker inlogt.
  • Voornaam en achternaam
  • Language
  • Supervisor
  • Toestemmingsprofiel: Houd er rekening mee dat u geen hoger toestemmingsprofiel dan uw eigen profiel kunt instellen.
  • Afdeling: Selecteer de afdeling waartoe de gebruiker behoort.

Arbeidsovereenkomst

• Functietitel
  • Startdatum overeenkomst: Dit is de datum vanaf wanneer de gebruiker begint met het invoeren van werkuren.
  • Kosten per uur
  • Uren per dag: Stel het aantal verwachte uren per dag in decimalen in. Stel bijvoorbeeld 7h 30min in als 7,5 of 7u 15min als 7,25. Als flextijd wordt gebruikt, dan is dit het aantal verwachte uren per dag.
  • Overuren toegestaan: Hiermee staat u toe dat de gebruiker overuren invoert.
  • Flextijdlimiet per dag gebruiken: Hiermee kunt u voor de gebruiker het aantal uren per dag beperken (alleen wanneer u flextijd gebruikt).
  • Geen flextijd: Dit gebruikt u als de gebruiker geen flextijd mag accumuleren. Als deze optie is ingeschakeld, dan wordt de flextijd in de weergaven Mijn profiel en Uren en declaraties verborgen.
  • Standaardwerktype: Dit werktype wordt als standaardwerktype voor projecten gebruikt als er voor het project of de fase geen uitzonderingen worden gehanteerd.
  • Werkdagen per week: Gebruik de standaardinstellingen als de gebruiker fulltime werkt, volgens de standaardwerkdagen die binnen uw organisatie worden gehanteerd. Voer alleen specifieke werkdagen in als de gebruiker parttime werkt en alleen op bepaalde dagen werkt.

Nadat alle verplichte gegevens zijn ingevoerd, verzendt u desgewenst een welkomste-mail naar de gebruiker met inloginstructies en kiest u Opslaan.