• SOAP API on rajapinta ja se on oltava aktivoituna nähdäksesi ja käyttääksesi alla kuvattuja ominaisuuksia.
  • Web service on API-tyyppi, jota isännöidään etänä ja tarjotaan palveluna Internetin kautta. Lisätietoja Web service:stä saat Wikipediasta: Web service.
  • Severa SOAP API:n tiedot WSDL:ssä.
  • Severa SOAP API -dokumentaatio löytyy osoitteesta: https://sync.severa.com/webservice/S3/apidocs

Lyhyesti

Severan SOAP API on web service-API, joka mahdollistaa käyttöliittymän ohjelmoinnin Severan ja muiden ohjelmistosovellusten välillä. IT-ohjelmoijasi API:lle kirjoittama koodi käsittelee pyynnön, hakee tiedot ja välittää ne käytettäväksi yhden tai toisen ohjelmiston kanssa. - käytännössä API toimii oikotienä tiedon jakamiseen ohjelmistojen välillä. API:a on esimerkiksi mahdollista käyttää tietojen hakemiseen Severasta, työntekijöiden työtunneista, jotta palkanlaskentaohjelmisto voi generoida kuukausittaiset palkanmaksut. API voidaan myös käyttää toiseen suuntaan, eli dataa voidaan lisätä toisesta ohjelmasta Severaan.

Yleisesti ottaen SOAP API:n käyttöä ohjaa vain muutamat ihmiset, mutta sovellusten välisen datan jakamisen edut voivat kuitenkin olla kaikkien käyttäjien nähtävissä riippuen siitä, minkä tyyppistä dataa sovelluksista jaetaan.

Näin pääset alkuun

Aluksi on tärkeää varmistaa, että SOAP API vastaa yrityksesi tarpeita. Käy WSDL läpi yrityksesi ohjelmoijien kanssa ja keskustele mahdollisuuksista.

SOAP API aktivoidaan Asetukset > Laajennokset > Ominaisuudet. Klikkaa Rajapinnat, valitse SOAP API, ja klikkaa Seuraava siirtyäksesi Sopimus -sivulle. Tarkista tiedot Sopimus sivulta ja Vahvista sopimus.

Klikkaa tästä lisätietoja ja ohjeita (Vain englanniksi).

Käyttöoikeudet

Kun on SOAP API on aktivoitu, pääkäyttäjän on myönnettävä tietyille käyttäjille oikeudet hallita APIa. Pääset näkymään valitsemalla Asetukset > Käyttäjien hallinta. Avaa käyttäjä muokkausta varten ja siirry kohtaan Käyttöoikeudet > SOAP API ja valitse Sallittu.

API:n avulla haetut ja lähetetyt tiedot ovat rajoitettuja käyttäjän käyttöoikeuksien mukaan.

Ota käyttöön / Poista käytöstä API

Kun käyttäjälle on myönnetty pääsy rajapintaan, uusi osio tulee näkyviin heidän omaan profiiliinsa.

Jotta API saadaan poistettua käytöstä, klikkaa nimeäsi oikeassa yläkulmassa ja valitse Oma profiili. Siirry SOAP API osioon, ja ota se pois käytöstä.