Sidan för kundinställningar är uppdelad i två avsnitt: faktureringsinformation och kundgruppering.

Faktureringsinformation

Här kan du definiera faktureringsinformation för din kund som används som standard för nya försäljningsprojekt och projekt.

Vissa av de inställningar som visas här, som fakturamall och betalningsvillkor, finns också under projektinställningar.

Fakturering

Välj en standardfakturamall och ett standardspråk för fakturor som skapats av kunden.

Beskattning

Som standard skapas fakturor med hjälp av organisationens momsregistreringsnummer. Om du behöver fakturera kunden med en momssats som skiljer sig från den standardinställningen anger du den här. Använd omvänd skattskyldighet för försäljning över landsgränserna som faktureras skattefritt.

Elektronisk fakturering

Om kunden vill ta emot sina fakturor som elektroniska fakturor anger du deras eInvoice-adress och eInvoice-operatörskoden här.

Prissättning

När du fakturerar med olika valutor väljer du fakturans valuta för kunden här. Du kan också välja en kundspecifik prislista ur rullgardinsmenyn. På så sätt får alla nya försäljningsprojekt automatiskt korrekt valuta och prislista.

Befintliga försäljningsprojekt och projekt påverkas inte.

Övriga inställningar

Välj tidszon för kundens huvudkontor eller säte.

Anpassade fält

Om du har skapat egna anpassade fält för kunder i Inställningar, du kan se dessa fält här.

Kundgruppering

Kundgrupperingar är ett sätt att gruppera dina kunder och kan till exempel användas för marknadsförings- och försäljningsändamål. Här kan du välja vilka grupper som din kund tillhör.

Grupperingar som visas här är definierade i Inställningar.