Godkännande av arbetstimmar kan aktiveras i Inställningar > Tid & utlägg. När du tar funktionen i bruk kan du välja om arbetstiderna måste godkännas innan du fakturerar. På så sätt råkar du inte fakturera arbetstider som kräver godkännande för tidigt.

Funktionen för att godkänna arbetstid finns i Business-, Platinum- och Enterprise-versionen av Severa.

Nyckeltal (KPI) Formel
Godkännande krävs innan timmar kan faktureras Arbetstider som inte har statusen Godkänd kan inte faktureras.
Godkännande krävs, men arbetstiden kan faktureras innan den godkänns Alla fakturerbara timmar, som inte har markerats som Ej godkända, kan faktureras oavsett deras godkännandestatus.

När funktionen är aktiverad är det första du behöver göra att kontrollera både behörighetsprofiler och enskilda användare och ge lämpliga godkännandebehörigheter. Det finns separata behörigheter för användare som hanterar användare (till exempel förmän eller avdelningschefer) och för användare som leder projekt. Det är möjligt att ge behörighetskombinationer av dessa, till exempel behörighet till egna anställda och egna projekt.

Timmar kan godkännas i två olika vyer beroende på hur detaljerad information du behöver när du godkänner timmarna:

• en grupperad rapport
  • listrapport.

Du kan öppna dessa rapporter via den övre navigeringen eller från Rapporter.

Om timmar blir godkända av misstag går det att ändra tillbaka dem till Ej granskade i samma rapport. I grupperade rapporter, ändra Värdet från Ej granskad till Godkänd och använd filter för att se specifika värden. I list rapporter, ändra Status-filtret från Ej granskad till Godkänd.