Förmän eller andra användare med lämpliga behörigheter kan lokalisera resräkningar via rapporter. Standardrapporten för resräkningar finns under sektionen Tid & utlägg, men överväg att spara rapporten som en favorit så att du lättare kan komma åt den från den övre navigeringen.

1. Gå till Rapporter > Skapa rapport
  2. Välj Tid & utlägg > Resor och öppna rapporten Reseräkningar
  3. Som standard är tidsramen Senaste 90 dagarna markerad
  4. Redigera standardfiltren och värdena vid behov
  5. Klicka på resräkningsnumret för att granska det
  6. Efter granskning ändrar du statusen till antingen Godkänd eller Avvisad

När du ändrar status för en resräkning för någon annan än dig själv öppnas ett fönster med en e-postavisering. Du kan antingen skicka aviseringen till användaren eller Avbryta. Att avbryta innebär inte att statusändringen ångras, så om du behöver ångra den måste du göra det manuellt.

Granska utgifter

När du godkänner resräkningar som inkluderar kvitton kan förmän och chefer använda en förhandsgranskningsfunktion för att snabbt gå igenom alla utgiftsrader. Öppna en resräkning och håll musmarkören över en utgiftsrad. Klicka på ikonen Förhandsgranska bilaga för att granska alla bifogade utgifter och kvitton. Vid förhandsgranskning visas även utgifter utan kvitton så att du enkelt kan kontrollera alla utgifter i en vy.