Behörigheter styr vad du kan visa och redigera när det gäller resursallokering. Som administratör kan du visa och redigera allt. Men för andra är personens behörigheter relaterade till Projekt och Användare nyckeln.

Om dina ärendebehörigheter är Projektledare, inga rättigheter till projektekonomi eller fakturering eller högre, arbetar du i en roll där du har ansvar för projektplanering. I detta fall kan du välja alla medarbetare till ditt projekt och även se hur deras beläggning ser ut. Du kan dock bara redigera allokeringar i projekt där du har redigeringsbehörigheter. Som projektledare innefattar detta normalt endast de projekt du är ansvarig för.

Eftersom en typisk medarbetare bara hanterar timmar och aktiviteter, kanske du inte har behörighet att skapa projekt. Det innebär att du inte kan se olika personer i översikten över resursallokering och du har inte behörighet att redigera dina egna allokeringar.

Om du har behörighet till specifika användare – vanligtvis dina underordnade – har du möjlighet att redigera alla allokeringar för den användaren och lägga till allokeringar i alla projekt för dem.