Voit lisätä uusia ja tarkastella olemassaolevia matkakuluja Tunnit & kulut -näkymässä. Oikeassa reunassa näkyvät matkalaskulle lisättävissä olevat matkakulut ryhmiteltyinä kategorioittain sekä viimeisimmät matkalaskut. Löydät myös Visma Scannerilla lähetetyt kuitit (käytetyt ja ei käytetyt) Saapuneet kuitit -osiosta.

Uusi matkalasku voidaan luoda Odottaa matkalaskulle vientiä -näkymän matkakuluista tai luoda uusi matkalasku ja lisätä kulut manuaalisesti. Viimeisimmät matkalaskut on listattu Matkalaskut-näkymään viimeisimmästä alkaen ja pääset tarkastelemaan matkalaskua klikkaamalla sitä.

Matkakulujen lisääminen

Matkakulut voidaan lisätä joko Tunnit & Kulut -näkymästä tai suoraan matkalaskulta valitsemalla Lisää matkakulu.

Etsi ensin projekti ja vaihe. Tämän jälkeen valitse matkakulun tyyppi ja syötä summa riippuen matkakulutyypistä:

• Ajot: Kilometrien/mailien määrä.
  • Päiväraha: Päivien määrä.
  • Muut kulut: Kulun määrä sekä käytetty Alv %. Muita kuluja lisättäessä, tulee valita myös ALV %.

Matkakulujen kirjaamisen yhteydessä voidaan valita Ei-korvattavaa. Ei-korvattavaa valintaa voidaan käyttää esimerkiksi tilanteessa, jossa matkakulun maksamiseen on käytetty yrityksen luottokorttia.

Kuitit voidaan lisätä tietokoneelta (raahaamalla ja pudottamalla tai selaamalla tietokoneen tiedostoista) tai Visma Scannerista. Huomaathan, että ainoastaan PDF ja kuvatiedostot ovat sallittuja. Jos lisäät muun tyyppisiä tiedostoja, saat ilmoituksen tiedoston virheellisestä muodosta.

Yksi kuitti voidaan linkittää useampaan matkakuluriviin ja yksi matkakulurivi voi sisältää usean liitteen. Voit lisätä uusia kuitteja, vaikka kuitteja olisi jo lisätty. Kun kaikki liitteet on lisätty, pääset tarkastelemaan niitä näkymän yläpuolella olevista nuolista.

Saapuneet kuitit

Liitteitä voidaan lisätä myös Saapuneet kuitit -osioista. Täällä on kaikki Visma Scanner sovelluksella otetut kuitit. Saapuneet kuitit -kansio löytyy Tunnit & Kulut -näkymän oikean reunan Odottaa matkalaskulle vientiä -osiosta. Kansiosta löytyvät käytetyt sekä käyttämättömät kuitit, jotka on mahdollista liittää matkakuluihin.