Hallinnoi liukumalaskentaan liittyvä asetuksia.

Liukumalaskennan aloituspäivä

Aloita liukuman seuraaminen määrittämällä päivä, josta eteenpäin käyttäjien liukuma lasketaan. Liukumaa ei lasketa, jos päivämäärää ei ole syötetty.

Kun uusi käyttäjä aloittaa yrityksessänne, hänen liukuman seuraaminen alkaa työsopimuksen aloituspäivästä.

Liukuman uudelleenlaskenta

Jos Severassa tehdään yritystason muutoksia jotka vaikuttavat tuntikirjauksiin, kannattaa liukumat laskea uudelleen kaikille käyttäjille. Esimerkiksi, jos uusi arkipyhä lisätään tai poistetaan.

Jos teet muutoksia jotka vaikuttavat vain yhteen tai muutamaan käyttäjään (esimerkiksi muutat käyttäjän päivittäistä tuntimäärää työsopimuksella), voit laskea liukuman uudelleen valitsemalla Asetukset > Käyttäjät > Käyttäjien hallinta ja käyttäjän alta Työntekijän asetukset > Liukumalaskenta.

Liukumasaldon rajat

Määritä plus- tai miinustuntien maksimimäärä, jonka käyttäjä voi kerryttää. Ylimeneviä tunteja ei huomioida.

Käyttäjä näkee Tunnit & kulut -näkymässä, kun liukumasaldon rajat on käytössä.

Arkipyhät

Arkipyhät ovat yleensä työelämässä yleisiä vapaapäiviä. Yleensä arkipyhät ovat kansainvälisiä palkallisia vapaapäiviä käyttäjille. Arkipyhät voidaan syöttää eri maille ja halutuille vuosille.

Arkipyhien hallinnointi

Avaamalla Asetukset > Tunnit & kulut > Arkipyhät voit hallinnoida niitä. Arkipyhät määritetään aina maittain ja vuosittain. Valitse joka vuosi valinta, jos arkipyhä on samana päivänä myös muina vuosina. Kun joka vuosi on valittu, voit määrittää mihin vuoteen saakka arkipyhä jatkuu.

Manuaalisesti lisättyjä arkipyhiä on mahdollista muokata klikkaamalla riviä. jos haluat poistaa arkipyhän käytöstä tai kokonaan, vie hiiri sen päälle ja valinnat näkyvät rivin perässä.

Automaattisesti määritettyjä arkipyhiä ei ole mahdollista muokata tai poistaa, mutta ne voi piilottaa.

Osittaiset arkipyhät

Voit nyt lisätä yhtiönlaajuisia lomapäiviä, jotka kestävät vain osan päivästä. Osittaiset arkipyhät vaikuttavat päivittäisen odotetun tuntimäärän laskentaan, liukumalaskentaan sekä resursointiin, ja ne voidaan tunnistaa oranssista väristä, eri kalenteri- ja aikajananäkymissä.

1. Klikkaa Lisää vapaapäivä
  2. Anna lomalle kuvaava nimi esimerkiksi Lyhennetty työpäivä
  3. Valitse päivä, jolloin tuo tapahtuu
  4. Valitse Osapäivä
  5. Syötä Kesto esimerkiksi “1,5”, “1:30”, “1h 30m” tai “1h 30min"
  6. Jos lyhennetty työpäivä toistuu joka vuosi samana päivänä, valitse Joka vuosi valinta
  7. Tallenna vapaapäivä

Jos lisäät loman (tai osavapaan) menneisyyteen, muista laskea yrityksen liukumat uudelleen Liukumat-osiosta (Liukumien uudelleenlaskenta).

Mikä määrittää näkykö arkipyhä käyttäjälle?

Arkipyhät näkyvät käyttäjälle perustuen käyttäjän maa-asetukseen. Tarkistaaksesi käyttäjän maa-asetuksen, valitse Käyttäjien hallinta ja avaa haluttu käyttäjä. Maa-asetus löytyy Henkilötiedot-osiosta.