Tunnit & kulut -osiosta lisäät uusia tuntikirjauksia haluamillesi päiville tai viikoille. Valitsemalla Lisää tuntikirjauksia, lista valittavista projekteista avautuu. Suosikiksi merkityt projektit näkyvät ylimmäisenä ja voit lisätä projektin tai vaiheen suosikiksi klikkaamalla projektin/vaiheen perässä olevaa tähti-kuvaketta.

Voit etsiä projektia seuraavilla tiedoilla:

• Asiakkaan nimi tai numero
  • Projektin nimi tai numero
  • Vaiheen nimi

Avautuvalla listalla kaikki hakua vastaavat tulokset on korostettu, jolloin näet nopeasti onko vastaavuus esimerkiksi asiakkaan, projektin tai vaiheen nimessä. Tämä helpottaa tunnistamaan oikean projektin varsinkin silloin, kun hakutuloksia listautuu paljon.

Käyttöoikeuksista riippuen voit myös liittyä projektille. Oletuksena listataan kaikki projektit, joille sinulla on oikeus liittyä. Käytä hakua, jos hakutuloksia listautuu paljon. Kun valitset projektin, sinut ohjataan automaattisesti lisäämään kirjausta kyseiselle projektille ja oletuksena pakolliset kentät on esitäytetty.

• Työlaji: Oletustyölaji haetaan ensisijaisesti Vaiheelta ja tämän jälkeen Projektilta. Jos poikkeuksia ei ole määritetty, tulee työlaji käyttäjän asetuksista.
  • Tunnit: Oletustuntimäärä haetaan käyttäjän työsopimukselle määritetystä päivittäisestä tuntimäärästä. Jos päivälle on jo kirjattu tunteja, tuntimäärä lasketaan kaavalla: Päivittäiset tunnit - Kirjatut tunnit. Jos päivälle ei odoteta tunteja tai jos tuntimäärä on ylitetty, oletustuntimäärä on 1.

Jos organisaatiollanne on käytössä ylitöiden kirjaus ja sinulla on oikeus kirjata ylitöitä, näkyy kirjausnäkymässä myös Ylityö-valikko.

Jos sinun tarvitsee muokata kirjausta jälkikäteen, onnistuu se viemällä hiiri kirjausrivin päälle. Sisäinen kommentti ja Poista-painike aktivoituvat viemällä hiiri kirjauksen päälle.

Huomaathan, että joissakin tapauksissa et voi muokata kirjausta:

• Tuntikirjaus on hyväksytty (kun käytössä on työtuntien hyväksyntä).
  • Tuntikirjaus on laskutettu.
  • Kun tuntikirjausjakson sulkupäivämäärä on mennyt.

Tee tuntikirjaus aktiviteeteista -osiossa näet kaikki kyseiselle päivälle kirjatut aktiviteetit ja voit lisätä niistä nopeasti tuntikirjauksen. Jos aktiviteetille on valittu asiakas ja projekti, tuntikirjauksen tiedot haetaan automaattisesti.

Kopioi edellinen päivä -toiminnolla voit kopioida edellisen päivän kirjaukset kuluvalle päivälle. Tämä on kätevä silloin, jos kirjaat tunteja samalle projektille. Tunnit & kulut -näkymän rattaan kuvakkeen takaa voidaan määrittää, mitä merkintöjä kopiointitoiminto tuo toiselle päivälle. Suositeltavaa on käyttää kopiointia ennenkuin päivälle on tehty muita kirjauksia.

Merkitsi päivä valmiiksi sulkee päivän kirjauksilta ja päivä näytetään vihreänä minikalenterissa ja viikkonäkymässä. Mikäli haluat lisätä tai muokata merkintöjä päivälle joka on merkitty valmiiksi, tulee päivä ensin avata painamalla Avaa päivä -painiketta. Päivien valmiiksi merkitsemistä voidaan käyttää arvona tai suodattimena tuntilista-raporteilla.