Dashboards zijn erg belangrijk voor de gebruikerservaring van Severa. U kunt werken met de kant-en-klare dashboards, maar we raden u sterk aan om deze aan uw eigen wensen aan te passen.

Wanneer u zich bij Severa registreert, dan beschikt u standaard over een aantal gedeelde dashboards. U deelt deze met alle gebruikers met een standaardtoestemmingsprofiel. Een beheerder kan alle dashboards weergeven.

Eigen en gedeelde dashboards aanmaken

Dashboards zijn er in twee vormen: eigen en gedeelde. Eigen dashboards zijn voor persoonlijk gebruik en u kunt er eigen of gedeelde rapporten in plaatsen. Als u een dashboard met verschillende gebruikers wilt delen, dan moet u een gedeeld dashboard aanmaken. Zodra u een dashboard hebt gedeeld, kunt u selecteren welke toestemmingsprofielen - of gebruikersgroepen - het dashboard mogen bekijken. U kunt standaardrapporten of gedeelde rapporten gebruiken wanneer u gedeelde dashboards aanmaakt.

Als u geen toestemming hebt voor Delen, dan kunt u geen gedeelde dashboards aanmaken.

Wanneer u een nieuw dashboard wilt aanmaken, klikt u rechtsboven op uw dashboard op de wisselknop Dashboard bewerken. Zodra u dat doet, worden op alle dashboards de opties weergegeven voor het toevoegen, bewerken of verwijderen van dashboards of rapportagekaarten.

1. Ga naar de dashboardweergave door op het pictogram Severa in de linkerbovenhoek te klikken.
  2. Klik op de knop Dashboards bewerken.
  3. Klik op Dashboard toevoegen.
  4. Voer een duidelijke naam voor het dashboard in en selecteer of het Eigen of Gedeeld is.
  5. Wanneer u een gedeeld dashboard maakt, moet u ook kiezen welke toestemmingsprofielen er toegang toe hebben.
  6. Klik op Aanmaken.

Er wordt een nieuw dashboard aangemaakt en u kunt er inhoud aan toevoegen.