Lisäkenttien avulla voit lisätä tietoja projektille. Lisäkentän sisältö voi olla valuutta, päivä, numeerinen arvo, ennalta määritetyt arvot (alasvetovalikko) ja teksti. Numeerinen arvo sekä Valuutta -tyyppinen lisäkenttiä on mahdollista käyttää myös KPI lukujen laskennassa.

Lisäkentät ovat saatavilla Platinum ja Enterprise -versioissa.

Lisäkenttien hallinnointi

Asetukset > Projektinhallinta > Lisäkentät alta voit hallinnoida projektin lisäkenttiä. Täältä löydät kaikki luodut lisäkentät ja voit lisätä uusia tarvittaessa.

Luodaksesi uuden lisäkentän valitse Luo lisäkenttä ja valitse tyyppi.

1. Anna lisäkentälle Nimi
    • Valuutta ja numeerisille kentille voit antaa yksikkö-tiedon (valinnainen)
    • Valitse millä tavalla alasvetovalikko (yksi valinta tai monivalinta) ja miten arvot on järjestetty (mukautettu tai aakkosjärjestys)
  2. Tallenna kenttä ja se on heti käytössä Projektin asetukset-välilehdellä

Jos jollekin lisäkentälle ei ole tarvetta, voit helposti piilottaa tai poistaa sen viemällä hiiren rivin päälle. Käytä Näytä käytöstä poistetut lisäkentät valintaa nähdäksesi käytöstä poistetut lisäkentät.

Projektin lisäkenttien käyttäminen KPI laskennassa

Lisätieto-kentän lisäämisen jälkeen voit käyttää sitä osana KPI-luvun luomisessa. KPI-luvuissa tuetut lisätietokentät ovat numeerinen arvo ja valuutta.

Arvojen lisääminen lisätieto-kenttään

Löydät lisäkentät jokaisen projektin Projektin asetukset -välilehdeltä. Voit lisätä arvon klikkaamalla haluamaasi kenttää ja kirjoittamalla. Jos olet lisännyt päivä-tyyppisen lisäkentän, voit valita päivän myös kalenterista kenttää klikkaamalla tai kirjoittamalla päivän.

Lisäkentät raportoinnissa

Lisäkenttä voidaan määrittää suodattimeksi tai arvoksi Työt-raportille. Voit myös lisätä omia KPI lukuja tähän raportille arvoksi saadaksesi enemmän irti lisäkentistä.