Als er een fout optreedt bij het overbrengen van facturen van Severa naar Maventa/AutoInvoice, dan krijgt de foutieve factuur de foutstatus die u tijdens het inschakelen van de integratie daarvoor hebt aangemaakt.

Om die factuur toch naar uw klant te kunnen verzenden, moet u het volgende doen:

• Controleer de fout in het logboek van de gegevensoverdracht.
  • Corrigeer de gegevens die de fout veroorzaken.
  • Wijzig de status terug naar 'moet nog worden overgedragen'.

Om toegang te krijgen tot het Logboek gegevensoverdracht opent u het menu Instellingen in de bovenste navigatie en selecteert u Integraties > Integraties. Als er in uw organisatie meerdere integraties worden gebruikt, dan kunt u met het filter Naam integratie de lijst met logboekberichten beperken tot. U kunt bovendien de weergegeven resultaten filteren met Datum en Loggingsniveau.

Veelvoorkomende fouten

Finvoice 3.0

Foutmelding Oplossing
The 'BuyerStreetName' element is invalid - The value '' is invalid according to its datatype 'genericStringType235' - The actual length is less than the MinLength value. Op de factuur ontbreekt de adresregel. Open de factuur en voeg het adres toe. Voeg het adres ook aan de klantgegevens toe.
The 'BuyerTownName' element is invalid - The value '' is invalid according to its datatype 'genericStringType235' - The actual length is less than the MinLength value. In het adres op de factuur ontbreekt de postcode. Open de factuur en voeg de postcode van de ontvanger toe. Vul het adres in de klantgegevens ook aan.
The 'BuyerPostCodeIdentifier' element is invalid - The value '' is invalid according to its datatype 'genericStringType235' - The actual length is less than the MinLength value. In het adres op de factuur ontbreekt de plaatsnaam. Open de factuur en voeg de plaatsnaam van de ontvanger toe. Vul het adres in de klantgegevens ook aan.
The element 'Finvoice' has invalid child element 'SpecificationDetails'. List of possible elements expected: 'InvoiceRow'. Er staan geen factuurregels op de factuur. Open de factuur en voeg de factuurregel toe.
Seller must have at least one bank account. Voeg de bankgegevens aan de instellingen van Severa toe (Instellingen > Bedrijfsinstellingen > Bankrekeningen). Gebruik het IBAN-formaat. Open daarna de factuur, wijzig de status naar concept en daarna terug naar "Naar Maventa/AutoInvoice overdragen", om zo de bankgegevens op de factuur bij te werken.
Seller must have a BIC in bank account details. Het bankrekeningnummer moet het IBAN-formaat hebben en de correcte BIC/SWIFT-code moet zijn ingevoerd. Ga naar Instellingen > Bedrijfsinstellingen > Bankrekeningen om het bankrekeningnummer te corrigeren.
Company not found. De UUID-sleutel van het bedrijf in de gegevensoverdrachtsinstellingen is niet herkend door Maventa/AutoInvoice. Ga naar het tabblad Instellingen > Gegevensoverdracht > Instellingen en vergelijk de UUID-sleutel van het bedrijf met de sleutel in de instellingen van Maventa/AutoInvoice. Controleer of er geen extra spaties aan het begin of einde van de ingevoerde waarde staan.
User not found. De API-sleutel van de gebruiker in de gegevensoverdrachtsinstellingen is niet herkend door Maventa/AutoInvoice. Ga naar het tabblad Instellingen > Gegevensoverdracht > Instellingen en vergelijk de API-sleutel van de gebruiker met de sleutel in de instellingen van Maventa/AutoInvoice. Controleer of er geen extra spaties aan het begin of einde van de ingevoerde waarde staan.
Foutmelding in Maventa voor Finse gebruikers: "Laskun lähetys epäonnistui. Vastaanottajan operaattori on pankki." De verbinding met het bankennetwerk is niet ingeschakeld. De standaardinstelling is dat de verbinding is uitgeschakeld wanneer er een account voor Maventa/AutoInvoice wordt aangemaakt. Het duurt ongeveer een week voordat de verbinding werkt.
Invoices not found. Controleer of de afdeling voor de factuur of het project actief is. Ga naar Instellingen > Afdelingen > Uitgeschakelde afdelingen weergeven en schakel de afdeling in.
Could not save invoice nr due to duplicate invoice number. De factuur is al naar Maventa verzonden en kan vanuit daar niet opnieuw worden overgebracht. Controleer of de factuur bij Maventa is.
Als de factuur correct is overgebracht, dan kunt u in Severa de status van de factuur wijzigen naar Verzonden. Hierdoor zal het systeem de factuur niet opnieuw naar Maventa proberen te verzenden.

Peppol 3.0

Foutmelding Oplossing
Sending to PEPPOL failed [xxxxxxxxxxx] [xxxxxxxxxxx] A VAT number MUST be valid Norwegian organization number (nine numbers) followed by the letters MVA. Voeg MVA toe aan het einde van het organisatienummer. Dit nummer vindt u bij de klantgegevens en bij de bedrijfsgegevens in de instellingen.