After 18th of December 2023, there is no longer a need to add mailservers as allowed. If you have done the changes earlier, you can now remove the IP addresses/whitelisting.

Ibland märker användare problem där de inte får e-post som skickas från Severa till deras e-postadresser eller e-post hamnar i skräppostmappen. Detta händer till exempel när du återställer ditt lösenord och ett engångslösenord skickas till den angivna e-postadressen eller när du skickar en faktura, offert, reseräkning osv. direkt från Severa. De flesta problem orsakas av att den mottagande e-postservern blockerar meddelandena. När e-post skickas med egna e-postadresser/domäner från ett annat system, bör den tjänsten man använder läggas till som betrodd avsändare i mottagarens e-postserver.

Det rekommenderas också att man använder ett så kallat DKIM-stöd (https://en.wikipedia.org/wiki/DomainKeys_Identified_Mail).

Ändringar i hur e-post skickas från Severa

Från och med den 18 december 2023 kommer det att bli en förändring i hur e-postmeddelanden skickas från Severa.

Tidigare skickades vissa e-postmeddelanden (som Offerter & Fakturor) från den inloggade användarens e-postadress. Framöver kommer dock alla e-postmeddelanden som kommer från Severa att skickas från adressen [noreplyto@severa.com].

Ändringen görs till följd av strängare regler för e-post som har införts av flera e-postleverantörer, där en del av dem har för avsikt att blockera dessa typer av e-postmeddelanden i början av nästa år.

I framtiden kommer en svarsadress att läggas till i dessa e-postmeddelanden, som tidigare skickades från användarens e-postadress. Det betyder att om någon svarar på ett sådant meddelande, kommer svaret att skickas till den ursprungliga avsändarens e-postadress.