Liittymän avulla voidaan siirtää myyntilaskut Severasta Fivaldiin. Severan myyntilaskut siirtyvät Fivaldiin tilauksina, ei suoraan reskontraan.

Laskujen siirto toimii siten, että Severaan määritetään laskun tila, josta laskut otetaan mukaan siirtotiedostoon. Severassa klikataan painiketta Lataa laskut, jolloin myyntilaskut, jotka ovat asetuksiin määritellyssä Ladattavien laskujen tila? laskun tilassa, siirtyvät suoraan Fivaldin siirotiedostoon tilauksina. Laskujen siirtämisen jälkeen, Severassa olevan laskun tila muutetaan asetuksiin määriteltyyn Laskujen tila Severassa lataamisen jälkeen? laskun tilaksi klikkaamalla Muuta tilaa.

Asiakasrekisteri siirtyy laskun mukana Severasta Fivaldiin.

Takaisin ylös

Huomio ennen aloittamista

• Fivaldi-tiliin tulee kytkeä XML-rajapinta (XLM siirtomoduuli) käyttöön. XML-rajapinnan kytkentä on maksullista, varmista hinnoittelu Fivaldin asiakastuesta.
  • Fivaldi-liittymän aktivointi Severaan pääkäyttäjän oikeuksilla voidaan tehdä rataskuvakkeen takaa > Tilaus > Integraatiot > Fivaldi.

Takaisin ylös

Käyttöönotto

1. Muokkaa/Lisää Severaan Fivaldissa käyttämäsi tuotteet. Mikäli haluat käyttää oletuskoodia kaikilla tuotteilla, jätä tuotteet määrittelemättä ja siirry seuraavaan kohtaan. Tällöin tuotteet siirtyvät Fivaldiin oletustuotekoodilla.

• Siirry Rattaan kuvake > Asetukset > Työaika-, matkakulu- & tuoterekisterit > Tuotteet
  • Anna tuotteelle nimi, koodi sekä määrittele tuotteelle myös muut tiedot
  • Koodin tulee vastata Fivaldissa olevan tuotteen koodia
  • Määrittele kaikki Fivaldissa käytössä olevat tuotteet

2. Muokkaa/Lisää Severassa käyttämäsi työlajit ja työlajikoodit Fivaldiin tuotteeksi. Mikäli haluat käyttää oletustuotekoodia työlajin koodina, jätä työlajien koodit määrittelemättä ja siirry seuraavaan kohtaan. Tällöin työlajit siirtyvät Fivaldiin oletustuotekoodilla.

• Siirry Rattaan kuvake > Asetukset > Työaika-, matkakulu- & tuoterekisterit > Työlajit
  • Lisää kaikki Severassa käytössä olevat työlajit ja koodit Fivaldiin tuotteeksi

3. Muokkaa/Lisää Severassa käyttämäsi matkakulut ja matkakulukoodit Fivaldiin tuotteeksi. Halutessasi käyttää oletustuotekoodia matkakulujen koodina, jätä matkakulujen koodit määrittelemättä ja siirry seuraavaan kohtaan. Tällöin matkakulut siirtyvät Fivaldiin oletustuotekoodilla.

• Siirry Rattaan kuvake > Asetukset > Työaika-, matkakulu- & tuoterekisterit > Matkakulutyypit
  • Lisää kaikki Severassa käytössä olevat matkakulut ja koodit Fivaldiin tuotteeksi

4. Määrittele käyttäjän koodi Severaan mikäli laskulla oleva laskutusyhteyshenkilö halutaan siirtää Fivaldin laskulle myyjäksi. Mikäli koodia ei ole annettu, aineistoon tulee oletuksena koodi 100.

5. Luo Severaan laskun tilat, josta laskuaineisto ladataan.

• Siirry Rattaan kuvake > Asetukset > Laskutus > Laskun tilat
  • Luo uusia tai muokkaa olemassaolevia laskun tiloja

6. Avaa Severasta Fivaldin tiedonsiirtoasetukset siirtymällä rattaan kuvakkeesta > Työkalut > Tiedonsiirto > Fivaldi ja valitse Asetukset välilehti.

• Määritä Fivaldi-yritysnumero (varmista yritystunnus Fivaldista)
  • Määritä oletuskoodi tuotteelle. Oletuskoodi tulee myös lisätä Fivaldin tuoterekisteriin oletustuotteeksi.
  • Valitse Ladattavien laskujen tila? pudotusvalikkoon Odottaa lähetystä Fivaldiin laskun tila.
  • Valitse Tila, johon laskut siirretään? pudotusvalikkoon Siirretty Fivaldiin laskun tila.
  • Tallenna asetukset.

Takaisin ylös

Laskuaineiston muodostaminen

1. Luo lasku Severaan

2. Muuta laskun tila siihen tilaan, josta lasku siirretään Fivaldiin (esim. Odottaa lähetystä Fivaldiin)

3. Siirry Tiedonsiirto-sivulle > rattaan kuvake > Työkalut > Tiedonsiirto > Fivaldi ja valitse Lataa laskut

4. Tallenna XML-tiedosto tietokoneelle

5. Lataa laskuaineisto Fivaldiin

6. Muuta lataamiesi laskujen tila painikkeesta Muuta tilaa

Takaisin ylös

Mitkä tiedot siirtyvät Severan laskulta laskuaineistoon?

Myyntilaskulta siirtyvät tiedot:

Severa
Kenttä laskuaineistossaMerkkimäärä/Lisätietoja
Laskun numeroSalesOrderNo
Laskun viitenumeroSalesOrderInvoiceReference
Laskun päivämääräSalesOrderDeliveryDate
EräpäiväEI SIIRRY
Laskun kirjauspäivämääräSalesOrderDate8
AsiakasnumeroSalesOrderCompanyID
Asiakkaan nimiCompanyName138
Asiakkaan nimiCompanyName238
OsoiteFVAddrStreetAddress80
PostinumeroFVAddrPostalCode10
PostitoimipaikkaFVAddrPostalAddress60
ViitteenneSalesOrderAdditionalInfo76
ViitteemmeSalesOrderReference57
TilausnumeroEI SIIRRY
MaksuehtoFVTOPDueDays
Laskutusyhteyshenkilön koodi (käyttäjän koodi)SalesOrderSalesmanIdHuom! Oletuksena koodi 100
LaskutusyhteyshenkilöFVSalesmanName
Asiakkaan yhteyshenkilöSalesOrderOrderer
MuistiinpanotSalesOrderRowProductName80*
Laskurivien yläpuolella oleva vapaa tekstikenttäSalesOrderRowProductName80*
Laskurivien alapuolella oleva vapaa tekstikenttäSalesOrderRowProductName80*
Käänteinen verovelvollisuus kuvaus-kenttäEI SIIRRY

*Kun merkkimäärä ylittyy, siirtoaineistoon muodostuu uusi rivi, jonne ylimenevät merkit siirretään.

Laskuriveiltä taustalla siirtyvät tiedot:

SeveraFivaldiMerkkimääräLisätietoja
Laskurivin numeroSalesOrderRowNo80
TuotekoodiSalesOrderRowProductId Koodi oletustuotteelle, tuotteelle,
matkakululle ja tuntikirjaustyypille.
NimikeSalesOrderRowProductName80
MääräSalesOrderRowQuantity
YksikköhintaSalesOrderRowTaxableUnitPrice10Laskurivin yksikköhinta
Tuotteen yksikköFVNameText esim. kpl
KieliFVNameLanguage

Takaisin ylös

Tyypillisiä virhetilanteita

1. "Ei löydettyjä laskuja"

• Tarkista, että lasku on tilassa Odottaa siirtoa Fivaldiin.

2. Virheilmoitus Fivaldissa "Tiliöinti ei onnistu"

• Varmista, että Severan laskulla olevien tuotteiden tuotekoodit on syötetty myös Fivaldin tuoterekisteriin.
  • Varmista, että Severaan määritelty oletustuotteen tuotekoodi on lisätty Fivaldin tuoterekisteriin samalla tuotekoodilla.