Na 18 december 2023 is het niet meer nodig om mailservers als toegestane servers toe te voegen. Als u deze aanpassing in het verleden hebt gedaan, dan kunt u nu de IP-adressen of de witte lijst verwijderen.

Soms treedt het probleem op dat gebruikers geen e-mails ontvangen die vanuit Severa naar hun e-mailadres zijn verzonden. Het gebeurt ook wel eens dat e-mails in de spammap terechtkomen. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer u een nieuw wachtwoord instelt, waarna er een eenmalig wachtwoord naar het opgegeven e-mailadres wordt verzonden, of wanneer u een factuur, offerte, reiskostenvergoeding, enzovoort direct vanuit Severa verzendt. Meestal worden de problemen veroorzaakt doordat de ontvangende e-mailserver de berichten blokkeert. Als u vanuit een ander systeem e-mails met uw eigen e-mailadressen of domeinen verzendt, dan moet de gebruikte service als vertrouwde afzender aan de mailserver worden toegevoegd.

Ook het gebruik van zoiets als DKIM-ondersteuning wordt aanbevolen (https://nl.wikipedia.org/wiki/DomainKeys_Identified_Mail).

Wijzigingen in het verzenden van e-mails vanuit Severa

Vanaf 18 december 2023 vindt er een wijziging plaats in de manier waarop e-mails worden verzonden vanuit Severa.

Voorheen werden sommige e-mails (zoals offertes en facturen) verzonden vanuit het e-mailadres van de ingelogde gebruiker. Echter, straks worden alle e-mails die vanuit Severa zullen worden verzonden, vanuit het adres [noreplyto@severa.com] verzonden.

Deze aanpassing vindt plaats vanwege het strengere e-mailbeleid dat verschillende e-mailserviceproviders hanteren. Sommige providers zijn van plan om dit type e-mails vanaf volgend jaar te blokkeren.

In de toekomst zal aan deze e-mails, die voorheen vanuit het e-mailadres van de gebruiker werden verzonden, een antwoordadres worden toegevoegd. Dit betekent dat als iemand op een dergelijke e-mail antwoordt, het antwoord wordt doorgestuurd naar het e-mailadres van de persoon die het oorspronkelijke bericht heeft verzonden.