Start a new topic
S

Severa RD

Työryhmät / koneenkäyttäjät resursoinnissa, projektisuunnittelussa ja laskutuksessa

12-11-2021 7:01 pm posted by Anonymous (Updated 26-07-2019 by Severa RD)

Hei Vesa-Petri!

 

Kiitos mielenkiintoisesta kysymyksestä!

 

Ei tarpeenne ihan scopen ulkopuolella ole, jos ajatellaan asiaa laajemmin. Teidän konetyö voi olla toisella yrityksellä mikä tahansa resurssi, tuote tai palvelu, jota yritys myy ja jonka käyttöastetta halutaan seurata.

 

Resursointiin liittyen, ehkä isoin ja toivotuin kehityskohde tällä hetkellä on roolipohjainen resursointi, eli mahdollisuus myyntivaiheessa varata tulevaisuuteen erilaista osaamista, joka sitten vasta projektin alun lähestyessä muuttuu tietyiksi tekijöiksi.

 

En siis näe, että ihan hetkeen lähdemme Severaa kehittämään teidän tarpeenne suuntaan, mutta mielenkiinnosta yrityksenne prosesseja kohtaan ja tulevaisuutta ajatellen kuulisin mielelläni hieman lisää siitä, millaisia projektinne ovat. Ovatko projektit vaiheistettuja? Sisältääkö yksi projekti tai vaihe useita erilaisia konetöitä? Kuinka pitkiä projektit / vaiheet ja asiakkaalle myytävät konetyöt ovat keskimäärin? Ja ymmärsinkö oikein, että hinta vaihtelee tekijän mukaan?

 

Mukavaa viikonlopun alkua!

1 Comment

A

Anonymous

12-11-2021 7:01 pm posted by Anonymous

Ajattelin että tämä on niin iso asia ja ehkä sivussa teidän palvelun kohderyhmästä, että kysyn täällä mielummin kuin teen kehitysideaa.

 

Onko mitään suunnitelmia tehdä ikinä valmiuksia sellaiseen laskutus-/tarjous-/projektisuunnittelu-toiminnallisuuteen mitä tarvittaisiin erilaisiin konetyötunteihin yms?

 

Siis halutaan esim. tarjouksessa myydä tunteina tai työvuoroina jotain konetyötä, määrittelemättä, onko koneen käyttäjinä 1, 2 vai useampi henkilö. Resursoinnissa tällainen kone olisi "laatikko", johon voidaan laittaa yksi tai jokunen henkilö ja vaihdella niitä tarpeen mukaan. Kuitenkin toimeksiantojen suorittamisessa oleellista on laatikoiden siirtely, ja laatikoiden miehitys on sitten asia erikseen.

 

Laatikoita / koneita käyttävät henkilöt kirjaisivat olleensa konetta "miehittämässä", mutta laskutuksessa oleellista on laatikon / koneen tunnit projektilla. Siis kun huomioidaan että koneen käyttäjät voivat vaihtua projektin aikana, seurataan koneen aikaa kohteessa "miehitettynä".

 

Käytännön toteutusasioina tulee mieleen:

  • koneen käyttäjien kirjaukset voisivat olla vaikka niin että työlajina on koneen yksilöllinen tunniste tai siitä ja koneen työlajista muodostettu yhdistelmä, koska meidän tapauksessa samoilla koneilla voidaan tehdä eri hintaisia asioita
  • resuroinnissa listattaisiin koneet, jotka olisivat aina 100% kuormituksella, ja näytettävänä olisi kulloisetkin koneen käyttäjät allekkain sekä koneen sijoittuminen eri projekteille aikajanalla
  • resursointi osaisi huomioida että koneen käyttäjät ovat yhdessä paikassa kerrallaan, aina 100% kuormituksella

Oletan että tämä ei kuulu teidän näkemykseenne Severan scopesta, mutta haluampa silti varmistaa.

Login or Signup to post a comment