Start a new topic
J

Juha Kaksonen

Miten saa asiakkaalle useita OVT -tunnuksia?

12-11-2021 7:00 pm posted by Anonymous (Updated 28-02-2017 by Juha Kaksonen)

Hei Kari,

Severassa on mahdollista lisätä vain yksi verkkolaskuosoite per asiakas. Tähän liittyen meillä on avoin kehitysehdotus Commynityssä verkkolaskuosoite työlle , että verkkolaskuosoitteita voisi lisätä useamman samalle asiakkaalle.

Ennenkuin tähän tulee päivitystä, tulee järjestelmään luoda omat asiakaskortit eri verkkolaskuosoitteille.

Mukavaa päivänjatkoa!


A

Anonymous

28-02-2017 10:07 am posted by Anonymous

Terve,

Poistin asiakkaalta OVT tunnukset, töillä on omat laskutusosoitteensa niin että menisi edes paperilaskulla oikein. Mutta ei, kaikki tulee samalla osoitteella, missä vika???

Kari Vuorimaa

J

Juha Kaksonen

28-02-2017 10:15 am posted by Juha Kaksonen

Hei Kari,

Kun lasku siirretään Severasta Maventaan, ensisijaisesti lasku yritetään toimittaa asiakkaalle verkkolaskuna. Jos asiakkaalle on annettu verkkolaskuosoite Visma Severassa, lasku toimitetaan tähän osoitteeseen. Jos verkkolaskuosoitetta ei ole annettu, Maventa tarkastaa Tieken verkkolaskurekisteristä, onko asiakasyrityksellä verkkolaskujen vastaanottoa käytössä ja lähettää laskun verkkolaskuna, jos osoitetiedot löytyvät rekisteristä.

Mikäli laskua ei ole mahdollista toimittaa asiakkaalle sähköisenä (verkkolasku tai sähköposti), lasku voidaan toimittaa tulostuspalvelun kautta paperilaskuna. Lasku toimitetaan asiakkaalle laskulla näkyvään osoitteeseen.

A

Anonymous

28-02-2017 10:24 am posted by Anonymous

Terve,

Tähän asti olen ollut siinä käsityksessä, että jo asiakastiedoissa ei ole sähköisiä osoitteita niin lasku menee paperilla.

Onko nyt niin, että joku matkalla vääntää ne sähköiseksi? Kaunis ajatus mutta ei toimi nyt. Tässä tapauksessa asiakkaalla on useita sähköisiä osoitteita niin mihin laskut menee kun otin asiakastiedoista ne pois?

-Kari

J

Juha Kaksonen

28-02-2017 10:33 am posted by Juha Kaksonen

Hei Kari,

Tällöin, kun Severan asiakaskortilla ei ole määritettynä verkkolaskutustietoja, Maventa tarkastaa Tieken verkkolaskurekisteristä (http://verkkolasku.tieke.fi/), onko asiakasyrityksellä verkkolaskujen vastaanottoa käytössä ja lähettää laskun täältä löytyvään osoitteeseen. Jos asiakkaalle ei ole Tiekessä verkkolaskutietoja, tällöin lasku lähetetään sähköpostitse, jos tämä on otettu Severasta käyttöön. Asetus löytyy työkalut - tiedonsiirto - Maventa osio - asetukset kohdasta " Lähetä laskut sähköpostiin" Kyllä/ei. Jos valinta on ei, lähetetään laskut paperisena eteenpäin.

A

Anonymous

28-02-2017 10:40 am posted by Anonymous

Tämä selvä mutta mitä tapahtuu kun Tiekessä on useita osoitteita?

-Kari

J

Juha Kaksonen

28-02-2017 10:52 am posted by Juha Kaksonen

Hei Kari,

Jos asiakkaalle on Tiekessä useampi verkkolaskuosoite, tällöin Maventa ei tiedä mihin osoitteeseen lasku lähetetään ja lasku jää virheeseen. Maventassa on mahdollista määrittää käyttöön asetus, jolloin saat sähköpostiin ilmoituksen, jos asiakkaalla on useampi verkkolaskuosoite. Asetus löytyy Maventasta Asetukset > Yrityksen tiedot > Aseta lasku pitoon kun useita vastaanottajia. Tällöin sen sijaan että lasku jäisi virheeseen, lähetetään viesti, jossa kerrotaan tilanne ja pyydetään valitsemaan oikea osoite laskulle.

A

Anonymous

28-02-2017 10:58 am posted by Anonymous

Näyttää menneen kuitenkin suoraan tulostuspalveluun.

-Kari

J

Juha Kaksonen

28-02-2017 11:02 am posted by Juha Kaksonen

Hei Kari,

tällöin verkkolaskun lähetys ei ole onnistunut ja jos käytössä ei ole sähköpostilähetystä, menevät lähetykset tulostuspalveluun.

A

Anonymous

12-11-2021 7:00 pm posted by Anonymous

Kaupungeilla on useita sähköisiä osoitteita. Nyt työn laskutustiedossa voi laskulle laittaa vain paperilaskun osoitteen ja jos asiakkaalla on OVT tunnus niin Maventa mättää kaikki laskut samaan paikkaan.

Login or Signup to post a comment