Start a new topic
J

Juha Kaksonen

Laskun poistaminen

05-02-2020 1:20 pm posted by Anonymous

Hei Kati,

Kiitos viestistäsi!

Severasta on mahdollista poistaa viimeisin laskunumeron saanut lasku. Poikkeuksena tähän on hyvityslasku, jota ei voi koskaan poistaa. Jos virheellisen laskun jälkeen on luotu uusia laskuja, ei tuota virheellistä laskua voida poistaa "välistä". Tällöin ratkaisuna on luoda tälle laskulle hyvityslasku ja tämän jälkeen luoda uusi lasku oikeilla tiedoilla.

Mukavaa päivänjatkoa!


A

Anonymous

08-02-2016 8:51 pm posted by Anonymous

moi,

kiitos tiedosta, enpä ole tuohon yksityiskohtaan (vain viimeinen lasku poistettavissa) kiinnittänytkään huomiota mutta niinpä näyttää olevankin.

Kohtasin kuitenkin ongelman, jonka kanssa piti temppuilla ennenkuin ratkesi:

En muistanut päivittää vuodenvaihteessa juoksevaa laskunumerointia, joten tammikuun töitä laskuttaessani ensimmäinen lasku sai vahingossa viime vuoden numeron, taisi olla 2015064. Huomasin virheeni ennenkuin muutin toisen laskun vedoksesta lähetetyksi ja päivitin siinä välissä juoksevan numeroinnin alkamaan numerosta 2016001. Ajatuksenani oli poistaa tuo virheellinen lasku muiden laskujen muodostamisen jälkeen ja tehdä se lopuksi uudestaan. Noh, tässä vaiheessa pääsin sitten siihen, ettei se lasku suostunut sieltä tietenkään poistumaan. Seuraavaksi ajattelin, että poistan virheelliseltä laskulta laskurivit ja jätän sen järjestelmään, mutta perfektionismiin taipuvaisena siedin tilannetta noin kolme tuntia. Vastauksesi innoittamana poistin oikeilla numeroilla olevat laskut (joita oli onneksi vain 6kpl) luullen siten pääseväni poistamaan myös tuon kauneusvirheen. Mutta ei, eipä suostunut lasku poistumaan vaikka oli jonon viimeisin! Muutaman huolella valitun sadattelun jälkeen satuin kokeilemaan seuraavaa: muutin juoksevan numeroinnin seuraavaksi numeroksi 2015065 ja palasin laskuraportille. Ja kas, nyt virheellisen laskun Poista-rasti olikin muuttunut aktiiviseksi. Hurraa. Sitten vain muodostin kertaalleen jo tehdyt laskut uudestaan järjestelmään ja painoin opetuksen mieleeni.

Tuo vinkiksi mikäli joku toinenkin onneton kohtaa joskus vastaavan ongelman.

A

Anonymous

19-02-2019 3:53 pm posted by Anonymous

Hei,

saako laskuvedoksia poistettua massana?

J

Juha Kaksonen

20-02-2019 8:21 am posted by Juha Kaksonen

Hei,

 

Severassa ei ole mahdollista poistaa vedos-laskuja massana eli poisto pitää tehdä aina lasku kerrallaan.

 

Mukavaa päivänjatkoa!

A

Anonymous

05-02-2020 1:20 pm posted by Anonymous

Hei, 

 

Minusta vanhan laskun poistamisen pitäisi olla mahdollista, muulloinkin kun jos kyseessä on viimeisimmän laksunumeron saanut lasku.  En näe mitään syytä miksi näin ei voisi olla. 

 

Meillä on jäänyt jotain vanhoja laskuja (, jotka on varmaan joskus siirretty valmis lähetettäväks -tilaan ja sitten siirretty takaisin vedokseksi syystä x) roikkumaan vismaan vedoksiin ja ne on sielä vääristämässä numeroita. Ainut vaihtoehto nyt on siirtää kaikki ne laskut maksetuiksi ja hyvittää ne myös. Silti niitä laskuja ei saa kokonaan poistettua Vismasta, vaan nyt ne maksamattomat väärät lakut jäävät maksetut tilaan.

 

Tässä ei mielestäni ole mitään järkeä.  Mielestäni olisi fiksumpaa jos laskua ei voisi poista enää sen jälkeen kun se on lähetetty netvisoriin, se estäisi asiakkaille lähetettyjen laskujen poiston ja pakottaisi hyvittämään ne jos sellainen tarve tulee. Mutta se myös auttaisi siihen, että virheelliset laskut voidaan poistaa kokonaan järjestelmästä. 

 

Toivottavasti tähän voidaan saada muutos 

A

Anonymous

22-10-2020 9:20 am posted by Anonymous

Hei!

minulla on muutama nollalasku vedoksena roikkumassa, ja näitäkään ei saa tapettua sitten millään. Toivottavasti tähän tulee jokin fixi pian, kiitos!

Login or Signup to post a comment