A

Anonymous

Koko päivän aktiviteetit jakavat projektiresursoinnin automaattisesti

29-11-2018 9:46 am posted by Anonymous

Resursointinäkymässä koko päivän aktiviteetit (lomat, sairaslomat, muut poissaolot) eivät tule huomioiduksi projektiresursoinnissa automaattisesti. Käytännössä siis resursointinäkymässä ko. henkilöllä näkyy poissaolopäiville resursointiasteena >200 %, sillä laskennassa huomioidaan sekä poissaolo että projektiresursointi. Olisiko tässä mahdollista käyttää automatiikkaa niin, että Severa automaattisesti tunnistaisi poissaolot ja pilkkoo projektiresursoinnin automaattisesti?


A

Anonymous

30-11-2018 12:22 pm posted by Anonymous

Tähän vielä lisäyksenä, että mikäli resursseja pilkotaan manuaalisesti ns. "aktiviteettien tieltä", Severa sekoittaa pilkotut projektit/vaiheet eri riveille, jolloin luettavuus kärsii. Millä logiikalla tämä tapahtuu?

A

Anonymous

12-12-2018 1:54 pm posted by Anonymous

Me myös kaipaamme kuumeisesti vastausta samaan kysymykseen. 

T

Teemu Heimala

11-02-2019 4:08 pm posted by Teemu Heimala

Pahoittelut myöhäisestä vastauksesta, mutta tässä pientä evästystä:

  • Tuo resurssiallokaatioiden pilkkominen on erittäin mielenkiintoinen aihe, jota tullaan jossain vaiheessa penkomaan lisää. Saman tyyppinen toiminto voisi olla "priorisoi tietty allokaatio", jolloin se siirtäisi muita allokaatioita pois priorisoidun tieltä, olkoon kyseessä poissaolo tai muu. Mutta, tämän tekeminen automaattisesti voi johtaa aika ennalta-arvaamattomiin tilanteisiin, joten pitäisi toteuttaa asetuksena. Kommentteja tähän ja resursoinnin automatiikkaan otetaan mielellään vastaan lisää.
  • Se, että resurssiallokaatio hyppää eri riville johtuu säännöstä, joka yrittää niputtaa allokaatiot mahdollisimman pieneen tilaan korkeussuunnassa. Ilman sitä näkymä ja kokonaiskuva ei olisi kovin luettava monissa tilanteissa, mutta toisaalta vaatii pilkkomista käytettäessä tarkkaa silmää bongaamaan, mihin allokaation toinen pää hyppää, jos niitä on paljon.
A

Anonymous

11-02-2019 4:11 pm posted by Anonymous

Hei vaan Teemu,

En malta olla tähän lisäämättä otetta viestistäni Rebekka Loikkaselle, hän oli täällä meillä tammikuussa kouluttamassa.

 

Lähetin tuon tapaamisen jälkeen Rebekalle kehitystoiveen nimenomaan pilkkomiseen liittyen, niin tässä se vielä kertauksen vuoksi:

 

Voisitteko tutkia, olisiko mahdollista saada pilkkomistoimintoa muutettua siten, että pilkkomispäivämäärä olisi oletuksena tänään ja että Severa ymmärtäisi tehdä menneisyyteen ajoittuvan vasemmanpuoleisen pilkotun osan todellisten tähän päivään saakka tehtyjen tuntien suuruiseksi. Eli vaikka tehty tähän mennessä 5/30 h niin jos tänään pilkon kyseisen resurssivarauksen, niin Severa osaisi luoda varaukset 5 h ja 25 h ja tuo tulevaisuuteen sijoittuva varaus alkaisi huomisesta (mikäli vaiheen aikataulu olisi menneisyydessä niin voisi kysyä että siirretäänkö deadlinea eteenpäin tms). Tämä helpottaisi varausten päivittämistä suuresti.

T

Teemu Heimala

11-02-2019 4:28 pm posted by Teemu Heimala

Kiitokset! Hyvä vaan, että tänne laitetaan yhteisön jalostettavaksi palaute - harvoin sitä liikaa on. Tähän liittyen seuraavat kommentit:

  1. Pilkkomistoiminto on tehty tarkoituksella niin, että se jakaa juuri käyttäjän klikkauksen kohdalta resurssiallokaation. Tämä siksi, että tämän päivän lisäksi esim. ensi viikolta voidaan haluta pätkäistä allokaatio poikki tietyissä tapauksissa (perjantaina palaveri liittyen ensi viikon resurssien käyttöön, ja vaihdetaan projektilla X tekijää).
  2. Jälkimmäinen osio on sinänsä mielenkiintoinen kommentti, mikä voisi tietyissä tapauksissa toimia, tietyissä taas ei. Jos lähdetään juuri tämän päivän kohdalta pätkäisemään ja oletetaan, että käyttäjillä on tuntikirjaukset ajan tasalla, se voisi toimia, mutta muissa tapauksissa ei välttämättä. Nythän se jakaa allokaation sen perusteella, miten paljon sitä on pätkäisykohdan molemmille puolille jakautunut.

Ajatuksia muiltakin aktiiviresursoijilta otetaan mielellään vastaan!

A

Anonymous

11-02-2019 8:30 pm posted by Anonymous

Tuo resurssivarauksen pilkkominen annettiin Severan puolelta ratkaisuksi, kun mietittiin tapaa saada tästä hetkestä eteenpäin resurssivaraukset selvitettyä - ominaisuus, joka vanhassa käyttöliittymässä toimi mainiosti. Kyllä voisin olettaa, että monenkin yrityksen tarpeisiin tulisi juuri se tieto, että paljonko on jäljellä juuri tänään. Nyt tämän hyvän ratkaisun sijaan minun pitää klikata auki kumpikin allokaatiopalkki ja fiksata, jotta saan tulevan resurssiallokaation oikean suuruiseksi. Eihän tuossa ole mitään järkeä.

 

T

Teemu Heimala

12-02-2019 8:09 am posted by Teemu Heimala

En nyt ihan suoraan ymmärrä, mitä ajatte tällä takaa. Vanhassa käyttöliittymässä olevat toiminnot on kyllä tuotu uuteen, minkä lisäksi tehty paljon uutta.

 

Laitan Rebekalle viestiä, että teidän kannattaa jatkaa tästä aiheesta keskustelua. Kuulostaa siltä, että käyttömallissa on vielä viilattavaa.

A

Anonymous

18-02-2019 11:59 am posted by Anonymous

Tervehdys! Kiitos vastauksestasi, Teemu. Kiva tietää, että resurssiallokaatioiden osalta Severaa jalostetaan eteenpäin! Muutoinhan tuo toimii suhteellisen näppärästi (näitä aktiviteettimerkintöjä lukuunottamatta: edelleen joudumme pilkkomaan projektivaraukset pois lomien ja muiden poissaolojen tieltä, jotta kokonaisresursointiraporttimme eivät väänny).

Rivitysasia on harmillinen, sillä meillä monellakin henkilöllä voi olla parisenkymmentäkin erilaista projektia/vaihetta työn alla. Epälooginen rivien pomppiminen vaikeuttaa tarkistustyötä.

Jäädään odottelemaan uudistuksia! ��

Login or Signup to post a comment