Start a new topic
T

Teemu Heimala

Tuntien hyväksynnän kaksivaiheisuus

12-11-2021 7:04 pm posted by Anonymous (Updated 27-04-2018 by Anonymous)

Moi Samuli,

Ajatuksena relevantti, ihan hetkeen ei tosin kannata odottaa muutoksia asian suhteen. Oletan, että tässä projektipäällikkö hyväksyy tunnit laskutukseen. Mitä tapahtuu, jos projarit hyväksyy tunnit ja ne laskutetaan, mutta kokonaistyöajan näkökulmasta tiiminvetäjä ei voi hyväksyä tunteja? Tarvitaanko vain "leima"/tila, että tiiminvetäjäkin on tarkistanut?

Tässä kaipaisi myös muiltakin asiakkailta kommentteja: minkälaisia (kaksivaiheisia) hyväksyntäprosseja on muuten yleisesti käytössä?


A

Anonymous

27-04-2018 1:07 pm posted by Anonymous

Hei

Meidän hyväksymisprosessin kuvaus;

Työntekijälle merkattu esimies (esim. tiiminvetäjä) hyväksyy tunnit työajan näkökulmasta ja työlle määrätty vastuuhenkilö (eli projektipäällikkö) hyväksyy tunnit ko. työn näkökulmasta.

Erona näille ovat että projektipäällikkö seuraa oman projektinsa tunteja ja esimies kokonaiskuvaa (ehkä enemmän palkanlaskennan näkökulmasta; tunti-ilmoitukset tuntipalkkalaisilla, liukumakertymät, ylityöt, lomat, lukitsee kirjaukset jotka eivät ole menossa laskutukseen esim. sisäisissä töissä jne.).

Henkilökohtaisesti (esimiehenä) käyn nämä tunnit läpi työntekijän tunnit&kulut ikkunasta, palkanmaksujen ajankohdan yhteydessä. Tunnit&kulut ikkunasta näkee nopeammin mitä on tilanne päiväkohtaisesti tai viikkokohtaisesti, mutta mitään merkintäähän ei asiasta jää vaan se pitää tietää mitkä kirjaukset on jo käsitelty. 

Tilanne jossa esimies ei hyväksy tunteja, mutta ne on jo laskutettu --> en näe tässä ongelmaa koska silloin kyseessä on kuitenkin tilanne joka tulisi käsitellä asianomaisten kesken ja tehdä mahdolliset korjaukset muilla keinoin (meneekö sitten hyvityslaskuksi ja liukumakorjaukseksi tms.).

A

Anonymous

12-11-2021 7:04 pm posted by Anonymous

Hei,

Olisiko mahdollista että Severassa voisi olla kaksitasoinen hyväksyntä:

- projektipäällikkö hyväksyy tunnit omalta osaltaan

- tiiminvetäjä katsoo kokonaisuuden esim kokonaistyöajan näkökulmasta

Tähän tietenkin työkalut ja raportit vastaamaan tarvetta.

Terv. Samuli Kaisanlahti

CastorIT

Login or Signup to post a comment