A

Anonymous

Vaiheiden ja aktiviteettien päivämäärien valinnainen säilyttäminen projektipohjaa käytettäessä

06-01-2021 11:27 am posted by Anonymous

Taustaa.

Tarjoan kuukausipalvelua, jota varten määrittelen projektisuunnitelmassa jokaiselle kuukaudelle oman vaiheen. Kuukausivaiheet alkavat ja päättyvät kunkin kuun ensimmäinen ja viimeinen päivä. Vaiheille määrittelen tuntiarviot ja toistuvat aktiviteetit.

 

Tarjoan samaa palvelua usealle asiakkaalle, joten samankaltaisia vaiheistuksia on monissa projekteissa. Kuukausivaiheistettuja projekteja varten olen luonut malliprojektin, josta joko monistan vaiheet ja aktiviteetit uutta asiakasta varten tai vuoden vaihtuessa päivitän ne jatkuvalle asiakkuudelle uudelle vuodelle.

 

Ongelma.

Kun malliprojektin kopioi toiseen projektiin (ts. käyttää projektipohjana) tuotavien vaiheiden alkamis- ja päättymispäivämäärät eivät säily vaan muuttuvat uuden projektin päivämäärien mukaisiksi. Aktiviteettien päivämäärät vaihtuvat projektin päättymispäivämääräksi. Kuukausivaiheistus ja päivämäärien kohdistus on siis asetettava uudelleen käsin tuonnin jälkeen.

 

Ratkaisuehdotus.

Projektipohjanäkymään voisi lisätä lisäasetuksen, jonka valitseminen säilyttäisi tuotavien vaiheiden ja aktiviteettien päivä- ja kuukausivalinnat, mutta päivittäisi näiden vuosivalinnat kuluvalle vuodelle. Esimerkiksi projektipohjassa on vaihe, jonka ajankohdaksi on asetettu 1.1.-31.1.2020. Edellä olevan asetuksen ansiosta tuonnin jälkeen vaiheen ajankohta olisi uudessa projektissa 1.1.-31.1.2021.

 

P.s.

Vai onko tämänkaltainen ominaisuus jo olemassa, mutta en ole sitä vain löytänyt?

Login or Signup to post a comment