A

Anonymous

Resurssien näyttäminen vain ulkoiseille projekteille

31-10-2019 9:44 am posted by Anonymous

Ongelma:

Henkilölle on resussoitu useita projekteja samanaikaisesti, joista osa on sisäisiä projekteja. SIsäisiä projekteja tehdään silloin kun ulkoisia projekteja ei ole riittävästi.

Resurssointi näkymässä sisäiset ja ulkoiset projektit lasketaan aina mukaan ja se aiheuttaa yli 100% kuorman, vaikka todellisuudessa sisäistä työtä tehdään vain jos on aikaa.

 

Ratkaisu:

Lisätään resurssointinäkymään vastaava kytkin kuin myynnin todennäköisyydelle, jolla näytetään vain ulkoiset projektit.

 


T

Taneli Lilja

11-06-2020 9:17 am posted by Taneli Lilja

Hei Jukka ja kiitos ideasta!

 

Kyselen hieman tarkennuksia teidän käyttötapaan, jotta ymmärrän tarpeen paremmin.

 

Miksi sisäiselle projektille tehdään resursointi työntekijälle, jos sen ei kuitenkaan haluta vaikuttavan työntekijän työkuormaan? Onko tämä resursoitu määrä kuitenkin tarkoitus saada tehtyä aikavälillä X, vai mikä siinä on ajatuksena? 

 

Mukavaa kesää!

 
A

Anonymous

11-06-2020 9:57 am posted by Anonymous

Moi,

 

Työ saattaa olla alhaisen prioriteetin kehityshanke, jota tehdään vain silloin kun asiakasproejkteilta jää aikaa. Siis maksavat asiakkaat ajavat sisäisten kehitysprojektien yli.

Sisäinen projekti on esim aikataulutettu päättymään vuoden loppuun, tai vaikka 2 vuoden päähän ja käytettävä aikamäärä on xxxx tuntia tätä aikana. Budjetoidut tunnit on tehtävä ennen lopullista deadlinea, mutta ei välttämättä tässä kuussa.

Samaan aikaan myydään asiakasprojekteja, joiden pituus on keskimääreisesti viikkoja ja nämä ajaa sisäisen projektin yli prioriteetillaan.

Nyt pitäisi jo myyntivaiheessa muokata sisäisen projektin resursseja siten että tarjottavalle projektille tulisi tilaa. Jos kauppaa ei tule, joudutaan sisäisen projektin resurssit palauttamaaan ennalleen.

 

T

Taneli Lilja

11-06-2020 10:33 am posted by Taneli Lilja

Kiitos!

 

Meillä on tarkoituksena perata resursoinnin toiveita ja haasteita tarkemmin tässä loppuvuoden aikana, joten kirjaan tämän itselleni ylös ja otetaan pohdintaan samassa yhteydessä.

 

 
Login or Signup to post a comment