A

Anonymous

Matkalaskuihin parannuksia

21-11-2017 8:51 am posted by Anonymous

Tässä muutamia ehdotuksia, jotka parantaisi käytettävyyttä huomattavasti.

1. Matkalaskun muutoshistoria näkyviin, pitäisi nähdä kenellä lasku on kiertänyt ja kuka se on hyväksynyt.

2. Jos laskun tekijälle lähettää korjauslistan (hylkää laskun) niin se näkyy vain laskun tekijällä. Voisiko korjausehdotuksen liittää suoraan laskulle kommenteilla (näkee suoraan mitkä rivit laskulla pitää korjata) siten että ne näkyisi myös laskun tarkastajalle? Vähintään voisi laittaa tuon korjauslistasähköpostin tulemaan myös sille henkilölle, joka korjauksia on pyytänyt. Lasku on silloin helpompi tarkistaa uudestaan.

3. Jos ostorivejä on paljon olisi hyvä nähdä suoraan laskulta/ostorivin kohdalta ne ostot joissa on jo kuitit.

4. Meidän integraatio kirjanpito-ohjelmaan ei ymmärrä kaikkia tiedostotyyppejä liitteinä ja haluttaisiin rajata vain tietyt tiedostotyypit matkalaskujen liitteiksi.

5. Liitteiden lisääminen tietokoneelta myös ensimmäisessä vaiheessa (nyt ohjelma tarjoaa vain Scanner appia joka ei meidän käytössä ainakaan ole toiminut tarpeeksi hyvin että sitä kannattaisi käyttää)

6. Scanner app myös lisää liitteiden nimiin erikoismerkkejä (päivämääräasetuksista johtuen /- tai :-merkkejä). Voisiko päivämäärän lisätä vaikka vaan kuvaukseen ja liitteen nimeksi esim. "Attachment1" tms.?

7. Scanner Appista ei myöskään pysyt lisäämään monisivuisia kuitteja

8. Kun syöttää matkalaskuun eurosummia niin työkalu hyväksyy vaan pisteen desimaalierottimena (vois hyväksyä pilkunkin), johtuuko tämäkin meidän omista kieliasetuksista?

9. Kun syöttää kilometrikorvausta, niin työkalun kentässä kysytään euroja, mutta kenttään pitää syöttää kilometrejä (tämä saattaa olla vain meidän omissa asetuksissa merkittynä väärin, joillekkin se meinaan näkyy oikein)

10. Päivärahalaskuri (tämä kuulemma on jo työn alla mutta laitan sen silti tähän)

11. Saman matkalaskun pitäisi voida hyväksyä useampi ihminen koska samalle laskulle voi lisätä useita eri caseja ja niiden hyväksyjät ovat usein eri henkilöitä

12. Laskulla voisi olla yhteissummat sekä kululajeittain että projekteittain

Näitä tulee varmasti jatkossa lisää mutta näistä vois alottaa!


A

Anonymous

21-11-2017 8:55 am posted by Anonymous

Ja vielä yksi lisäys

 1. Kun matkalasku on valmis,"Finish"-nappi tallentaa matkalaskun luonnokseksi. Voisiko sinne lisätä erikseen napit "Tallenna luonnos" ja "Valmis (tarkistukseen)". Tällä hetkellä Finish-napilla ei ole oikein käyttötarkoitusta, jos laskun status pitää joka tapauksessa vaihtaa itse.
T

Teemu Heimala

21-11-2017 1:42 pm posted by Teemu Heimala

Kiitos palautteesta. Käymme näitä tarkemmin läpi tuotekehityksessä, kun matkalaskut-toimintoa uusitaan uuteen käyttöliittymään.

l

laura.lagus-tiira@visma.com

12-10-2018 1:47 pm posted by laura.lagus-tiira@visma.com

Hei Anni,

 

Matkalasku uudistettiin uuteen käyttöliittymään syyskuussa 2018 ja osa toiveistasi löytyykin nyt uudelta matkalaskulta. Katso tarkemmat tiedot uudistukseen liittyen julkaisutiedotteesta: https://community.visma.com/t5/Severa-uutiset/Uusi-kayttoliittyma-Uudistettu-matkalasku/ba-p/173829.

 

 • Sisäinen kommentointi
  • Uudessa matkalaskussa on mahdollisuus lisätä sisäisiä kommentteja per matkalaskurivi. Kommentin voi lisätä matkalaskun tekijä tarkastajalle tai tarkastaja matkalaskun tekijälle.
 • Kuittien käsittely
  • Uudessa matkalaskunäkymässä näytetään klemmari-ikoni niillä riveillä, joille on lisätty kuitteja. Klemmari kertoo mysös lisättyjen kuittien määrän per rivi. Matkalaskun tarkistaja voi klikata esikatselukuvaketta minkä tahansa rivin päällä, jolloin kulujen ja liitteiden tarkastaminen onnistuu helposti erillisessä esikatselunäkymässä.
  • Liitteiden lisääminen onnistuu nyt sekä Visma Scanner -mobiilisovelluksesta että tietokoneelta matkakulua lisättäessä (ensimmäisessä vaiheessa).
 • Tuetut tiedostotyypit
  • Matkalaskun liiteeksi on mahdollista lisätä ainoastaan kuva ja PDF-tiedostoja.
 • Yhteenlasketut summat tyypeittäin ja projekteittain
  • Matkalaskulta ja PDF-tulosteelta löytyy nykyään erittelyt projekteittain että tyypeittä. Matkalaskulla on myös mahdollista ryhmitellä kuluja päivämäärän, projektin tai luokan (päiväraha, kilometrikorvaus tai muu kulu) mukaan.

Katsoin myös muita huomioitasi ja toiveitasi matkakuluihin ja matkalaskuun liittyen:

 

 • Matkalaskun muutoshistoria näkyviin, pitäisi nähdä kenellä lasku on kiertänyt ja kuka se on hyväksynyt.
 • Päivärahalaskuri
 • Kun syöttää matkalaskuun eurosummia niin työkalu hyväksyy vaan pisteen desimaalierottimena (vois hyväksyä pilkunkin), johtuuko tämäkin meidän omista kieliasetuksista?
  • Uuden käyttöliittymän puolella matkakulun voi syöttää lukuna käyttäen pistettä tai pilkkua (vanhassa käyttöliittymässä käyttäjälle valittu muotoilu vaikuttaa tähän, esim. kun valittuna muotoiluksi Suomi, luvut syötetään käyttäen pilkkua jne).
 • Kun syöttää kilometrikorvausta, niin työkalun kentässä kysytään euroja, mutta kenttään pitää syöttää kilometrejä (tämä saattaa olla vain meidän omissa asetuksissa merkittynä väärin, joillekkin se meinaan näkyy oikein).
  • Kyseessä oli järjetelmässä ollut vikatilanne käytettäessä muotoilua Englanti (Yhdysvallat) tai (Iso-Britannia)

Visma Scanner -mobiilisovellusta koskevia kehitysideoitasi koskien suosittelen tekemään erillisen kehitysidean tänne Communityyn, jolloin myös muut voivat kommentoida ja äänestää siihen liittyviä ideoitasi. Samoin ideasi koskien matkalaskun monivaiheista hyväksyntää voisi olla hyvä kirjata omana ideanaan, niin nousee näkyviin ja äänestettäväksi!

Login or Signup to post a comment