A

Anonymous

Tuntikustannusluokat työn kustannuksen laskentaa varten

29-04-2020 1:08 pm posted by Anonymous

Hei,

 

Olisiko mahdollista saada Severaan työn kustannusta varten sisäiset tuntikustannusluokat, joita voi perustaa haluamansa määrän ja jotka ovat voimassa halutulla päivämäärävälillä.

 

Tarkempi kuvaus toiveista:

 

1. Severan asetuksissa pääkäyttäjä tms. voisi perustaa haluamansa tuntikustannusluokat, joista jokaiselle annetaan nimi (vaikkapa "Konsultti", tuntikustannus €/h ja voimassaolopäivämäärät. Samalla tavalla olemassaolevia tuntikustannusluokkia voidaan tarpeen mukaan muokata tai passivoida. Kun luokan taakse on valittu yksikin henkilö, luokkaa ei voisi enää poistaa muuttamatta henkilön luokkaa ennen sitä (vrt. markkinasegmentit).

 

2. Jokaiselle henkilölle valittaisiin profiilin työsopimustiedoissa tuntikustannus valitsemalla luokka Severaan perustetuista luokista.
Bonustoive: Mahdollisuus ohittaa tuntikustannusluokan oletustuntikustannus syöttämällä poikkeava tuntikustannus henkilön profiilin kautta.

 

3. Kun tuntikustannusluokkiin halutaan tehdä muutoksia, ei muuteta jokaisen tuntikustannusta erikseen syöttämällä uutta työsopimusta jokaiselle tuntikustannusluokan henkilölle, vaan tehdään muutos suoraan tuntikustannusluokkiin, jolloin muutos on valitusta päivästä alkaen voimassa kaikille ko. luokan henkilöille.

Toki jos kohdan 2 mukaisesti olisi mahdollista ohittaa työntekijäkohtaisesti oletustuntikustannus, niin nämä joutuisi toki sitten edelleen päivittämään käsin.

 

Esimerkiksi meillä kaikki työntekijät kuuluvat yhteen muutamasta sisäisestä tuntikustannusluokasta, joita päivitämme tarpeen mukaan Severassa ja sisäisessä laskennassa. Jos halutaan esimerkiksi nostaa luokan x kustannusta, niin tuntikustannuksen joutuu päivittämään jokaiselle luokkaan kuuluvalle henkilölle erikseen henkilön profiilin kautta. Tuntikustannusluokkien käyttö Severassa nopeuttaisi asiaa huomattavasti.

 

Terveisin,

Santeri Moisala

1 Comment

A

Anonymous

05-08-2020 9:04 am posted by Anonymous

Erittäin hyvä idea ja haluaisin täydentään vielä sen verran, että monesti voisi olla helpompaa määrittää jokin prosentuaalinen osuus tuntilaskutuksesta kuluksi. Kiinteän summan sijaan.  Tämä helpottaisi mm. provikoiden laskemista ja vähentäisi manuaalista päivittelyä.
Esim. henkilö X olisi aina 50% kulua/h ihan sama millä summalla asiakasta laskutetaan ja henkilö Y vaikka 30% kulua/h.

Login or Signup to post a comment