A

Anonymous

Projektien taloustietojen piilottelu

24-07-2019 2:45 pm posted by Anonymous

Tässä niputan kaksi asiaa yhteisen teeman alle. Teema: eurojen piilottaminen.

 

Asia 1: Tarjouksille lisätään lisä- ja muutostöiden yksikköhinnastoja pdf-liitteinä. Nämä menevät automaattisesti projektin jaettuihin tietoihin ja näkyvät kaikille liittyneille, myös niille joille käyttöoikeuksien perusteella ei näytetä taloustietoja. Tieto voi tunnetusti lisätä tuskaa, joten yritämme muistaa aina tarjouksen jätön jälkeen poistaa hinnastot projektilta.

Ratkaisuehdotus: liitteiden merkitseminen taloustiedoiksi, joihin pätee saman käyttäoikeustasojen asiat kuin muihinkin taloustietoihin.

Tai voi ajatella niinkin että Vismaan voisi luoda tarjousten tapaan yksikköhinnastoja, joita voi sitten roiskia tarjousten liitteeksi.

 

Asia 2: Projektipäällikkö / ryhmäpäällikkö haluaisi pitää osaston porukan kesken missä mennään -palaverin, jossa voisi palaverin aikana katsella porukalla projektilistaa ja muokata projektisuunnitelmia. Taloustiedot haluttaisiin palaverin ajaksi tilapäisesti piiloon vaikka ne ko. henkilöllä muuten näkyvätkin. Sama juttu joskus asiakkaan kokouksissa, joissa on hankkeiden eri osapuolia. Olisi kiva kokouksessa saadun palautteen mukaan heti tuunata siltä istumalta projektisuunnitelmaa, mutta vieruskavereille ei haluaisi näyttää taloustietoja. Toki on niitä näytön varjostimia (vai mitä lie) mutta imho ne eivät ole kovin elegantti ratkaisu.

Login or Signup to post a comment