Start a new topic
J

Jukka Markkanen

Kohta "Tyytyväisyys" Severan käyttäjätiedoissa

12-11-2021 7:00 pm posted by Anonymous (Updated 26-06-2018 by Jukka Markkanen)

Hei Julia,

ja kiitos viestistäsi.

Kyseistä valintaa pääsevät muokkaamaan kaikki keillä on oikeudet käyttäjiin. Sen käyttäminen tuntikirjausten yhteydessä käyttäjien tyytyväisyyden mittaamiseen ei ole tällä hetkellä mahdollista. Tarkoituksena on ollut että, henkilöstölle teetettyjen erillisten kyselyideen tulokset voidaan tallentaa myös Severaan käyttäjän tietoihin.

Mikäli toivotte, että ominaisuudella olisi laajempaa käyttöä, käyttehän lisäämässä tuoteidointi osioon oman kehitysehdotuksenne.

Olemme siirtäneet kehitysideoiden käsittelyn Visma Solutions Communityyn, jotta kaikki käyttäjämme voivat seurata reaaliajassa mitä muut ideoivat ja kommentoimalla parantaa tai syventää jo annettua ideaa: https://community.vismasolutions.com/community/severa/severa-ideointi. Idean kirjaaminen vaatii sisäänkirjautumisen Communityyn ja tarkistinkin, että sinulla on tunnukset luotuna.

Communityssä voit äänestää toisen käyttäjien ideoita (1 ääni/idea). Äänestyksen avulla näemme, kuinka ison käyttäjäryhmän mielestä idea on hyvä ja tarpeellinen. Idea nousee käsittelyyn, kun se on saanut enemmän kuin 10 ääntä. On kuitenkin hyvä huomata, että käsittelyyn pääsy ei merkitse automaattisesti idean hyväksyntää ja toteutusta sellaisenaan.

Mukavaa alkanutta viikkoa!

1 Comment

A

Anonymous

12-11-2021 7:00 pm posted by Anonymous

Severan käyttäjätiedoissa on kohta "Tyytyväisyys", ja setti hymiöitä valittavana. Mihin tarkoitukseen tämä ominaisuus on tarkoitettu käytettäväksi? Jos työntekijän on tarkoitus valita hymiö, voisiko tätä tarjota säännöllisesti tuntikirjauksen yhteydessä, jolloin saataisiin tosi ketterästi vaikka päivittäinen tai viikottainen henkilöstön fiilisimittaus?

Login or Signup to post a comment