Uuden matkalaskun luominen onnistuu joko ylänavigaatiosta tai Tunnit & Kulut -näkymästä. Kun matkalasku luodaan ylänavigaation kautta, matkalaskulla ovat kaikki kirjatut matkakulut. Tunnit & Kulut -näkymästä on mahdollista luoda matkalasku aikaisemmin lisätyistä matkakuluista tai luoda tyhjä matkalasku.

Huomioithan että toisen käyttäjän puolesta ei ole mahdollista luoda matkalaskuja.

Matkalasku on jaettu kahteen välilehteen: matkalasku ja erittely. Matkalasku-välilehdellä lisätään uusia kulurivejä sekä muokataan ja poistetaan olemassa olevia. Erittely-välilehdellä näkyvät kirjatut kulurivit ryhmiteltynä tyypin ja projektin mukaan. Molemmat ovat mukana myös matkalaskun PDF-tiedostossa.

Ylälaidassa olevaan Otsikko-kohtaan on mahdollista kirjoittaa matkalaskulle oma otsikko ja täällä näet myös matkalaskun tilan sekä loppusumman. Klikkaamalla ohjetta, näkyy yrityksen kirjaamat ohjeet matkalaskun luomiseen liittyen.

Severan mobiilisovelluksessa ei ole mahdollista luoda matkalaskua.

Matkakuluja voidaan lisätä helposti valitsemalla Lisää matkakulu, Saapuneet kuitit -kansion kuitista tai lisäämällä aikaisemmin lisätty matkakulu matkalaskulle. Matkakulujen lisäämisen jälkeen matkakulut voidaan ryhmitellä päivämäärän, kategorian tai projektin mukaan. Sama ryhmittely on käytössä myös PDF-tiedostossa.

Yksittäisen matkakulun tarkastelu onnistuu viemällä hiiri matkakulurivin päälle jolloin pääset antamaan sille sisäisen kommentin, lisäämään liitteen tietokoneelta tai Saapuneet kuitit -kansiosta sekä poistamaan rivin matkalaskulta. Matkakulurivin, johon on lisätty liite tunnistaa klemmarin kuvasta, joka näyttää myös liitteiden lukumäärän.

Matkalaskun alalaidasta voidaan lisätä tarvittaessa Ennakkomaksu. Kun matkalasku on valmis, se voidaan siirtää tilaan Odottaa hyväksyntää. Alalaidassa olevasta Lisää toimintoja -valikosta voit tallentaa/tulostaa PDF-tiedoston matkalaskusta tai poistaa matkalaskun.

Matkalaskun poistaminen ei poista Severaan kirjattuja matkakuluja vaan ainoastaan matkalaskun. Mikäli matkakulurivejä tarvitsee poistaa, valitse rivit Matkalaskulta ja klikkaa ylälaidasta Poista.

Tyhjän Matkalaskun sulkemisesta tulee ilmoitus matkalaskun poistamisesta. Tällöin järjestelmään ei jää vahingossa tyhjiä matkalaskuja. Matkalasku on myös mahdollista tallentaa tyhjänä, jos siihen halutaan lisätä matkakuluja myöhemmin.